Connect with us

ALTE SPORTURI

Şcoala Cehu Silvaniei, câştigătoarea fazei judeţene a Gimnaziadei de rugby tag mixt


Echipa Şcolii Gimnaziale „Andrei Mureşanu” a câştigat etapa finală de la Zalău, reuşind să obţină calificarea la faza interjudeţeană ce va avea loc în luna aprilie în judeţul Bihor


Sportul creează prietenii, rivalităţi, competitivitate, dar cel mai important, sănătate. Despre aceste elemente este vorba şi la Olimpia Gimnaziilor. În fiecare an, elevii se întrec la această Olimpiadă la mai multe discipline sportive, în speranţa câştigării primului loc.

De această dată ne îndreptăm atenţia către Gimnaziada de rugby tag mixt, deoarece la finalul săptămânii a avut loc finala fazei judeţene. Gazda finalei a fost sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Corneliu Coposu” din Zalău.

Competiţia s-a desfăşurat pe durata unei zilei şi a adunat la start patru echipe, câştigătoarele fazelor zonale, este vorba despre Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei, Şcoala Gimnazială „Silvania” Şimleu Silvaniei, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Dragu şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 Buciumi.

Toate echipele s-au lupat pentru primul loc şi implicit pentru calificarea în faza interjudeţeană a Olimpiadei Gimnaziilor, însă, meciurile s-au disputat în spiritul fair-play-ului.

Sistemul de desfăşurare a meciurilor la faza finală a fost fiecare cu fiecare, iar la final s-a tras linie şi s-a întocmit şi clasamentul.

În urma rezultatelor înregistrate, echipa Şcolii Gimnaziale „Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei, pregătită de prof. Sergiu Moldovan, s-a clasat pe locul 1 şi a obţinut calificarea la faza interjudeţeană ce va avea loc în luna apriliem la Vadu Crişului, judeţul Bihor.

Pe locul 2 s-a clasat echipa Şcolii Gimnaziale „Silvania” Şimleu Silvaniei, pregătită de prof. Mirela Holhoş, în timp ce podiumul l-a completat echipa Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Dragu. Pregătită de prof. Cosmin Ardelean, în timp ce locul 4 a fost ocupat de echipa Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Buciumi, pregătită de prof. Mariana Opriş.

„După o muncă asiduă au apărut şi rezultatele mult dorite. Copii minunaţi pentru care rugby-ul a devenit o religie. Mulţumiri conducerii şcolii şi autorităţilor locale pentru susţinere. Vrem să mergem mai departe în această competiţie, cât şi în dezvoltarea şi promovarea acestui sport minunat. Mulţumiri FRR pentru tot sprijinul şi atenţia acordată, atât în pregătirea noastră, a profesorilor, dar şi din punct de vedere logistic, fiind singura federaţie care ne ajută în acest sens. Am dovedit încă o dată contestatarilor că acolo unde este muncă şi pasiune, rezultatele vor veni”, a declarat Sergiu Moldovan.

La competiţia de la Zalău au fost prezenţi şi Mircea Taloş şi Andres Vălenaş, cei doi antrenori ai loturilor naţionale de juniori.

„Sălajul este județul cu o expansiune puternică atât din punctul de vedere al numărului de practicanţi de rugby tag cât, mai ales, al calităţii jocurilor de aici dovadă această ultimă competiție. Implementat odată cu proiectul Muguri de Campioni unde echipa din Cehu Sivaniei a devenit Camioana Naţională, rugby-ul a căpătat noi și noi adepți în acest județ. Sperăm ca în viitorul apropiat împătimitul prof.Sergiu Moldovan ajuatat de către autoritățile locale și alți oameni de sport să facă mult doritul pas spre rugby cu contact, ceea  ce ar deveni o premieră pentru acest județ. FRR va fi mereu aproape de acest fenomen. Felicitări tuturor participanților și succes în etapele care urmează”, a spus Gheorghe Sabău, Director de Dezvoltare Regională FRR.


Clasament final:

  1. Școala Gimnazială “Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei – prof. Sergiu Moldovan

2. Școala Gimnazială “Silvania” Şimleu Silvaniei – prof. Mirela Holhoș

3. Școala Gimnazială Dragu – prof. Cosmin Ardelean

4. Școala Gimnazială Buciumi – prof. Mariana Opriș


 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Gheorghe Sabau

    6 March 2019 at 13:03

    Multumirile FRR si ale mele personal pentru implicarea dumneavoastra in promovarea si dezvoltarea acestui sport minunat. Felicitari si multumiri ISJ Salaj, profesorilor implicati si minunatilor copii pentru tot efortul depus. Suntem siguri ca si in viitor se vor auzi numai cuvinte frumoase despre rugby-ul salajean !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI