Connect with us

FOTBAL

Lică Jula: “Am venit la Unirea Mirşid deoarece cred în acest proiect prin care să readucem Sălajul în Liga a III-a”


Fostul internațional a fost numit antrenor la campioana Sălajului și deja a debutat la Unirea Mirșid, fiind pe bancă la Cupa Primăverii, competiție pe care liderul Ligii a IV-a a câștigat-o duminică, la Titan Arena


Având peste 300 de meciuri în Liga 1, dar şi o convocare la echipa naţională, Vasile Jula a fost un fotbalist model pentru mulţi jucători tineri. Ajuns la  44 de ani, fostul căpitan de la CFR Cluj vrea să se afirme şi în antrenorat, astfel că în 2018 s-a înscris  la cursurile Centrului Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, iar în acest an va intra în posesia carnetului de antrenor.

Încă din toamnă, Vasile Jula a fost ofertat de Unirea Mirşid, dar a acceptat propunerea în această perioadă, mai ales că gruparea condusă de Călin Bereschi a gândit un proiect împreună cu Primăria Zalău, prin care să readucă fotbalul zălăuan în Liga a III-a.

“Am ales Unirea Mirşid deoarece cred în acest proiect prin care să readucem Sălajul în Liga a III-a. Doresc să pun şi eu umărul şi vreau să dau şi eu ceva înapoi fotbalului şi mai ales fotbalului de acasă. Sper să ne îndeplinim obiectivul fiindcă ar fi foarte benefic pentru oraş şi chiar pentru judeţ să avem o echipă în Liga a III-a”, ne-a declarat Vasile Jula.

Fostul internaţional şi-a început deja treaba la campioana Sălajului, iar marţi a condus primul antrenament. Deocamdată, noul antrenor al liderului se focusează pe partidele din returul Ligii a IV-a, care va începe la final de săptămână şi abia apoi la jocurile de baraj ce vor avea loc în luna iunie.

“Ne punem speranţe să ajungem în Liga a III-a, dar până să câştigăm campionatul şi mai apoi şi barajul de promovare este un drum destul de lung. Prefer să luăm lucrurile treptat, să muncim şi la final  să reuşim ce ne-am propus. Sper să rămână acelaşi grup unit pe care l-am găsit la Mirşid şi cred că vom reuşi să ajungem unde ne dorim.  Momentan nu vrem să ne gândim la baraj. Mai sunt 12 meciuri în campionat şi toate trebuie să le tratăm foarte serios. Sunt multe lupte până sâ câştigăm războiul”, a spus Jula.

Tehnicianul s-a declarat mulţumit de lotul care îl are la dispoziţie, însă îşi mai doreşte întăriri în această perioadă.

“Avem un lot bun şi majoritatea jucătorilor au jucat la Liga a III-a. Fiecare ştie foarte bine abecedarul fotbalului dar ne dorim să ne mai întărim, mai ales pentru jocurile de baraj. Cu multă muncă şi determinare sper să reuşim. Vom face câte două antrenamente pe săptămână, fiindcă ai nevoie de pregătire pentru a emite pretenţii”, a spus Lică.

Vasile Jula va face “echipă” pe banca tehnică cu Flore Pop, cel care va fi antrenor secund. Cu Jula pe bancă, Unira Mirșid a câștigat deja un trofeu, Cupa Primăverii, de la Titan Arena.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL