Connect with us

FOTBAL

Jibouanul Tudor Hozan a ajuns la Centrul de Excelenţă Târgu Mureş!


Fotbalistul în vârstă de 18 ani a plecat de la Rapid Jibou şi a ajuns la Centrul Naţional de Excelenţă Târgu Mureş, acolo unde va evolua alături de gruparea din judeţul Mureş în Liga Elitelor U 19


La momentul actual, judeţul Sălaj se poate mândri cu mai mulţi jucători care evoluează la cel mai înalt nivel şi aici îi putem enumera pe Liviu Antal, Vlad Morar sau Gabriel Vaşvari.

Însă, judeţul nostru se poate lăuda şi cu mai mulţi fotbalişti care evoluează la nivelul Ligii a II-a, cum ar fi şimleuanii Alexandru Cherecheş şi Vlad Opriş sau zălăuanul Alexandru Băican.

Sigur, nu doar Zalăul sau Şimleu Silvaniei propune fotbalişti spre cel mai înalt nivel, iar Jiboul vine cu o propunere, cu un nou nume, este vorba despre Tudor Hozan.

Tânărul născut la data de 17 septembrie 2001 a început fotbalul la Rapid Jibou, acolo unde s-a remarcat la grupele de copii şi juniori.

Hozan evoluează pe postul de fundaş dreapta sau central, iar la vârsta de numai 16 ani a debutat în echipa de seniori a celor de la Rapid Jibou.

Mai mult, în tricoul jibouanilor a reuşit să cucerească şi două trofee, este vorba despre Supercupa Sălajului, după un duel cu Dumbrava Gîlgău, în 2017, dar şi Cupa României în 2018, după un meci cu Someşul Someş Odorhei, joc în care Tudor Hozan a început ca titular pentru Rapid.

După aceste rezultate, Tudor Hozan şi-a încercat norocul la o selecţie la Cluj-Napoca, acolo unde a fost remarcat de către antrenorii Centrului de Excelenţă de la Târgu Mureş.

La selecţia de la Cluj-Napoca a fost propus de către Ciprian Roja, antrenorul de la Rapid Jibou, alături de alţi doi juniori de perspectivă ai Rapidului, Vasile Ilieş şi Răzvan Ardelean.

Însă, dintre cei trei, doar Hozan i-a impresionat pe antrenori, iar  timp de o săptămână s-a pregătit la Centrul Naţional de Excelenţă de la Târgu Mureş. Acolo, jibouanul şi-a demonstrat calităţile, şi după o săptămână “de probă”, Hozan a devenit jucătorul Centrului de la Târgu Mureş.

Echipa U 19 de la Centrul Naţional de Exceleţă Mureş evoluează în Liga Elitelor, acolo unde după prima parte a campionatului ocupă locul 8, având 9 puncte acumulate.

Să spunem că la Centrul de la Târgu Mureş, jibouanul Tudor Hozan o să fie antrenat de către Flavius Şomfălean, fost jucător la FCM Târgu Mureş sau Gaz Metan Mediaş.

Jibouanul se arată încântat de condiţiile de pregătire de la Târgu Mureş şi uşor-uşor începe să se acomodeze.

Mai mult, Hozan a disputat deja primele meciuri pentru noua lui echipă.

“Condiţiile sunt foarte bune şi încep să mă acomodez. Facem antrenamente zilnic. Am efectuat şi un cantonament pe plan local, în care am avut câte două antrenamente pe zi, mai mult bazate pe pregătirea fizică. Am şi disputat deja trei meciuri amicale, în care am evoluat pe postul de fundaş central. E un nivel destul de ridicat şi totul este mult mai combinativ şi mai rapid”, ne-a spus Tudor Hozan.

Ciprian Roja: “Dacă o să fie serios, o să ajungă fotbalist”

Actualul antrenor de la Rapid Jibou, Ciprian Roja este mândru de unde a ajuns tânărul jucător.

Acum, depinde doar de el ce va face în continuare, deoarece are potenţial.

“Cât timp l-am avut la echipa mare, pot spune că Tudor Hozan este un copil serios, un băiat bun şi are calităţi pentru postul de fundaş. Are forţă, este un jucător de perspectivă şi nu se dă la o parte de la duelurile fizice, acest aspect le-a plăcut şi celor de la Târgu Mureş. În plus, are şi un joc aerian destul de bun. E de viitor, iar acum totul depinde de el. Calitate are, iar dacă o să fie în continuare serios, eu zic că o să ajungă fotbalist”, ne-a spus Ciprian Roja.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 27 februarie.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL