Connect with us

ARTE MARTIALE

Sportivii de la CS Seiko Zalău au impresionat la Cupa Naţională de Taekwondo


Deşi s-au aflat la prima competiţie de taekwondo, sportivii pregătiţi de Călin Marincaş s-au descurcat foarte bine la competiţia din judeţul Bihor şi au reuşit să cucerească două medalii. Astfel, Nemeti Zoltan a cucerit medalia de aur, în timp ce Matyas Lucas a obţinut medalia de bronz


CS Seiko Zalău este unul dintre cele mai noi cluburi de karate din judeţul Sălaj.

Înfiinţat de sensei Călin Marincaş, clubul a fost atractiv pentru copiii care îşi doresc să facă performanţă în acest sport. Astfel, chiar dacă are o istorie scurtă deocamdată, rezultatele nu au întârziat să apară.

Încă de la primele competiţii de karate tradiţional, sportivii de la CS Seiko Zalău s-au întors acasă cu medalii.

Aşadar, dacă în întrecerile de karate tradiţional, clubul condus de Călin Marincaş s-a bucurat de succes, de câteva luni, la Seiko Zalău se învaţă şi se practică şi taekwondo.

Până în prezent, sportivii pregătiţi de Călin Marincaş au practicat acest sport doar în sala de antrenamente, asta până la finalul săptămânii trecute.

Conform informaţiilor furnizate de către sensei Călin Marincaş, Clubul Sportiv Seiko Zalău a participat la prima competiţie de taekwondo, este vorba despre Cupa Naţională.

Competiţia s-a desfăşurat la Borş, în perioada 22 – 24 februarie, în judeţul Bihor şi a adunat la start aproximativ 150 de sportivi din toate colţurile ţări.

Pentru această competiţie, CS Seiko Zalău a deplasat un lot format din şapte sportivi, Solyom Szilard, George Gavriluţ, Luca Ardelean, Gabriel Ardelean, Alex Nicoară, Nemeti Zoltan şi Matyas Lucas.

Având în vedere că era prima competiţie de acest gen, speranţa la medalie era una destul de fragedă.

Însă, cu toate acestea, zălăuanii au impresionat şi chiar au reuşit să urce de două ori pe podium.

Ba mai mult, Nemeti Zoltan chiar a reuşit să cucerească aurul la Cupa Naţională, în proba de luptă la categoria -57 kg. De altfel, toţi sportivii de la CS Seiko Zalău au evoluat la proba de luptă. Şi, clubul condus de Călin Marincaş a mai cucerit o medalie, prin Matyas Lucas, cel care a urcat pe locul 3 la categoria – 67 kg.

“Sunt mulţumit de rezultatele obţinute şi de comportamentul lor în această competiţie. Fiind un sport nou pentru ei, s-au adaptat foarte bine. Au fost mici neînţelegeri asupra regulilor şi am avut destul de multe penalizări din cauza asta. Însă, per total a fost bine. Faptul că am reuşit să luăm şi medalii a fost o surpriză plăcută, deoarece nu mă aşteptam la asta. Ştiam că sportivii mei o să aibă evoluţii bune şi mă bucur că au cucerit şi medalii”, a spus Călin Marincaş, pentru Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ARTE MARTIALE