Connect with us

FOTBAL

Gabriel Vaşvari s-a calificat în play-off-ul Ligii 1 cu Sepsi Sfântu Gheorghe!


“Este o mare performanţă pentru club, dar şi pentru mine. Nu a fost nimic întâmplător această realizare, deoarece la Sepsi lucrurile s-au făcut într-un mod foarte profesionist”, a spus fotbalistul zălăuan


Gabriel Vaşvari este pentru al şaselea sezon la rând în Liga 1, iar Sepsi Sfântu Gheorghe este a treia echipă la care evoluează zălăuanul după Poli Timişoara şi FC Botoşani.

La gruparea din Sfântu Gheorghe, Vaşvari a ajuns în vară şi s-a integrat perfect în echipa lui Eugen Neagoe astfel că a jucat în toate cele 25 de meciuri care s-au disputat până acum în sezonul regulat.

După ultimul joc, cel de sâmbătă cu Viitorul, Vaşvari a putut sărbători o performanţă notabilă reuşită cu echipa sa: calificarea în play-off-ul Ligii 1, după un 0 – 0 cu gruparea lui Gheorghe Hagi.

“Suntem foarte bucuroşi că am reuşit o mare performanţă. Pentru o echipă ca şi Sepsi care se află la al doilea sezon în Liga 1 este o mare realizare. Nu a fost însă nimic întâmplător, deoarece lucrurile s-au făcut foarte profesionist şi nu aveau cum să nu apară rezultatele la modul cum gândesc oameii lucrurile de la această echipă.Şi pentru mine este o performanţă această calificare în play-off, unde voi juca pentru prima dată”, ne-a declarat Gabriel Vaşvari, care în acest campionat a marcat şi două goluri pentru echipa din Sfântu Gheorghe în jocurile cu Poli Iaşi şi FCSB.

“Ne putem gândi la un loc de cupă europeană”

Cu 37 de puncte acumulate în 25 de etape, Sepsi Sfântu Gheorghe este pe locul 5 şi nu mai poate pierde calificarea în play-off, indiferent de rezultatul din ultimul joc cu CFR Cluj.Ţinând cont că în play-off punctele se înjumătăţesc, Sepsi va fi la o distanţă mică faţă de echipele din primele locuri, astfel că Vaşvari crede că echipa sa se poate gândi chiar şi la un loc de cupă europeană.

“Mă bucur că am reuşit să prindem faza superioară a campionatului şi acum de ce să nu sperăm să ne clasăm şi mai sus. Cred că ne putem gândi la un loc de cupă europeană, dar este foarte important să începem cât mai bine acest play-off. Este clar că CFR Cluj, FCSB şi CSU Craiova sunt favorite la titlu, fiindcă au loturile cele mai bune, însă noi ne dorim să scoatem maxim din aceste confruntări. Ne vom juca şansa cu fiecare şi sunt convins că nu le va fi uşor să câştige împotriva noastră”, ne-a declarat Gabriel Vaşvari, cel care a mai evoluat în cupele europene, cu FC Botoşani, în tururile preliminare din Europa League.

După calificarea în play-off, Sepsi vrea să facă o surpriză şi în Cupa României şi vrea să ajungă în semifinale. Pentru a reuşi acest lucru, gruparea din Sfântu Gheorghe trebuie să treacă miercuri pe teren propriu de CFR Cluj. Tot cu CFR Cluj va fi şi ultimul joc din sezonul regulat, care va avea loc duminică, în Gruia.

“Avem două meciuri cu CFR Cluj, dar cel mai important este cel din sferturile Cupei. Cel din campionat contează şi el, dar nu mai are o miză uriaşă. Ne dorim să ne calificăm în faza următoare a Cupei, dar nu va fi uşor, fiindcă CFR Cluj are jucători foarte valoroşi. Însă, şi noi avem o echipă puternică şi cred că ne putem califica”, a încheiat Gabriel Vaşvari.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 27 februarie.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL