Connect with us

HANDBAL

O zălăuancă conduce detaşat clasamentul golgheterelor din Liga Naţională!


Deşi echipa sa ocupă doar locul 11, Alina Czeczi-Vătu estea cea mai bună marcatoare din campionat şi după 16 meciuri a ajuns la un număr impresionant de 118 goluri, adică o medie de 8 goluri pe meci


În trecut, Sălajul se mândrea cu multe jucătoare care activau în Liga Naţională de handbal feminin, însă din 2019, doar Lia Sântămărean şi Alina Czeczi (Vătu) se mai remarcă la cel mai înalt nivel.

Prima este “portăriţă” la Gloria Bistriţa, în timp ce Alina Vătu face senzaţie la Dunărea Brăila.

Zălăuanca joacă pentru Dunărea Brăila din 2013,  însă în 2016 a fost pentru o scurtă perioadă şi la Măgura Cisnădie. A revenit la Brăila şi de atunci este una dintre jucătoarele de bază la formaţia de la Dunăre, fiind cea mai bună marcatoare a echipei în stagiunea trecută.

Şi în acest sezon, Alina Vătu este una dintre cele mai importante jucătoare la echipa lui Aurelian Roşca şi după 17 etape este de departe cea mai bună marcatoare de la Dunărea, dar ocupă detaşat şi prima poziţie în clasamentul celor mai bune marcatoare din Liga Naţională, cu 118 goluri marcate în 16 jocuri, având o medie de peste 7 goluri pe meci.

“Este pentru prima dată când sunt golgheteră după atâtea etape. Sper să am acelaşi randament la fiecare meci şi la finalul campionatului să fiu tot pe acelaşi loc pe care sunt şi acum.  Sunt pe acest loc datorită muncii depuse în toţi anii, datorită echipei şi antrenorului care are încredere în mine la fiecare meci”, a declarat Alina Vătu pentru Sportul Sălăjean.

Un avans de 11 goluri are Alina Vătu faţă de ocupanta locului secund, Mihaela Ani-Senocico de  la “U” Cluj  care are 107 de goluri marcate, în timp ce pe a treia treaptă a podiumului celor mai bune marcatoare se află Claudia Constantinescu, care după etapa de la finele săptămânii trecute a ajuns la 100 de goluri.

Fosta jucătoare de la HC Zalău a început să iasă în evidenţă şi la CSM Bucureşti, iar în ultima etapă a fost cea mai bună marcatoare la campioana României, cu 9 goluri marcate în poarta celor de la Brăila. De la Dunărea s-a remarcat tot Alina Vătu, care a încris de 11 ori.

Să mai spunem că în topul celor mai bune marcatoare se află o singură jucătoare de la HC Zalău. Este vorba de Roxana Szollosi, care se află pe locul 7 cu 77 de goluri.

Sursa foto: Sportul Ilustrat

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 27 februarie.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Unu

    27 February 2019 at 17:10

    Zalauanca nu are loc la echipa din Zalău. Ne tot lăudăm că noi avem jucătoare din România dar nu avem din Zalău. Oare de ce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL