Connect with us

Ştiri din Sălaj

ACȚIUNE ÎN TRENURI ȘI ÎN STAȚIILE DE CALE FERATĂ


La data de 20 februarie, polițiștii de la transporturi au acționat pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirea și combaterea călătoriei frauduloase și a faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători


550 de poliţiştişi 82 de angajaţi ai societăților de transport feroviarau patrulat în aproape 400 de stații de cale ferată și 500 de trenuri, depistând 843 de persoane care călătoreaufraudulos.

Valoarea taxelor și suprataxelor aplicate călătorilor fără bilet a fost depeste 8.000 de lei.

Polițiștii au depistat alte două persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate, 11 minori lipsiți de supraveghere, o persoanădată în urmărire națională și 30 care practicau cerşetoria.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 310 sancţiunicontravenţionale, cele mai multe fiind aplicate pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Valoarea amenzilor a fost de peste 60.000 de lei, iar a bunurilor confiscate de aproape 4.000 de lei.

Polițiștii au constatatși 23 deinfracţiuni, dintre care 20 de natură economică.

De exemplu, poliţiştii de la Transporturi din Maramureș au descoperit, într-un trencare circula pe ruta Sighetu Marmaţiei – Dej, în bagajul unui bărbat, 5.000 de țigări fără timbru de marcaj fiscal românesc.

„Marfa”, de aproape 3.000 de lei, a fost confiscată, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj