Connect with us

HANDBAL

Cu gândul la derby-urile de altă dată! HC Zalău îşi măsoară forţele cu liderul


Formaţia zălăuană are parte de o partidă infernală duminică, urmând să primească vizita primei clasate, SCM Rm. Vâlcea, care până în acest moment are doar victorii pe linie şi are şanse reale la titlul de campioană a României


În trecut, duelurile dintre Zalău şi Vâlcea erau adevărate derby-uri în Liga Naţională de handbal feminin, iar între cele două formaţii s-au decis titluri de campioană.

Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu mai bine de 12 ani, iar de atunci, ambele echipe au suferit transformări.

HC Zalău a progresat încet dar sigur şi a ajuns să cucerească din nou medalii în Liga Naţională, dar să evolueze cu succes şi în cupele europene, în timp ce Vâlcea a avut o altă politică.

După desfiinţarea Oltchimului s-a format HCM Rm. Vâlcea, iar mai apoi SCM Rm. Vâlcea, care în acest sezon a investit masiv, astfel că a ajuns să aibă în lot nu mai puţin de nouă jucătoare străine.

În aceste condiţii, rezultatele foarte bune nu au întârziat să apară, iar formaţia antrenată de Florentin Pera s-a instalat în fotoliul de lider, mai ales  după ce în turul de campionat a învins chiar CSM-ul la Bucureşti cu 22 – 19!

SCM Rm. Vâlcea, 15 victorii din tot atâtea jocuri disputate!

Vâlcea a ajuns să aibă 15 victorii consecutive în campionat şi se află în continuare pe primul loc, la 3 puncte avans faţă de campioana României.

În aceste condiţii, visul câştigării unui nou titlu de olteni după o pauză îndelugată pare să se îndrepte spre o realitate, dar mai mult ca sigur totul se va decide pe 13 martie, când la Vâlcea va avea meciul retur cu CSM Bucureşti.

Până atunci, echipa antrenată de Florentin Pera mai trebuie să câştige două jocuri în Liga Naţională, iar primul este cel de duminică, cu HC Zalău.

Tânăra echipă a lui Tadici porneşte din start cu şansa a doua în faţa grupării din Zăvoi, însă tehnicianul îşi doreşte ca formaţia sa să încerce să se ridice la nivelul adversarului.

HC Zalău încearcă să forţeze şi un rezultat pozitiv, mai ales că pe teren propriu a pierdut doar un singur joc în acest sezon, cel cu CSM Bucureşti.

În confruntările cu Vâlcea de la Zalău, Valentina Panici şi compania chiar au obţinut rezultate bune la ultimele două confruntări.

În aprilie 2018, jocul s-a terminat la egalitate, scor 26 – 26, iar în urmă cu doi ani, echipa lui Tadici a câştigat cu 32 – 21.

Jocul dintre HC Zalău şi SCM Rm. Vâlcea se dispută duminică, de la ora 17.30, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău şi va fi arbitrată de o brigadă formată din Claudiu Belean (Târgu Mureș) şi Marcel Sas (Marghita).

Biletele pentru acest meci se pun în vânzare vineri, de la ora 15.00 şi până la ora 17.00 la casieria Sălii Sporturilor, dar şi duminică, începând cu ora 17.00.

Preţul unui bilet cu loc este de 10 lei.

Vâlcea va avea galerie la meciul de la Zalău!

Partida dintre HC Zalău şi SCM Rm. Vâlcea este aşteptată cu mare interes, mai ales că între fanii celor două echipe este cunoscută o rivalitate încă de pe vreama Silcotub – Oltchim.

La jocul de duminică, se anunţă un spectacol în tribune, dar şi un duel al fanilor, având în vedere că SCM Rm. Vâlcea a anunţat că va veni cu o galerie destul de numeroasă.

“Cei de la Vâlcea au anunţat că vor veni cu galerie şi au solicitat 50 de bilete. Se pare că au bani şi pentru galerie şi vin cu susţinători. Ne-au mai solicitat şi alte 15 biletele pentru oficiali”, ne-a informat Gheorghe Tadici.

 


Duminică, ora 17.30, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău

HC Zalău – SCM Rm. Vâlcea


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL