Connect with us

FOTBAL

VEŞTI BUNE la Şimleu: Primăria preia clubul de fotbal şi vrea Liga a III-a!


Într-o întâlnire avută în cursul zilei de joi la sediul Primăriei din Şimleu Silvaniei, la care a participat primarul Septimiu Ţurcaş, dar şi oamenii de fotbal din oraş, s-a decis ca Primăria şi Consiliul Local să preia clubul de fotbal Sportul Şimleu, care din sezonul viitor să aibă obiective clare: câştigarea campionatului şi promovarea în Liga a III-a


Au trecut 8 ani de când FC Silvania Șimleu a dispărut din fotbalul românesc, după ce gruparea de sub Măgură a evoluat cu succes chiar şi la nivel de Liga a II-a.

Fotbalul şimleuan a rămas să aibă reprezentantă la nivel de Liga a IV-a, prin Sportul Şimleu, care în 2014 a devenit campioana Sălajului şi a fost aproape de o promovare în Liga a III-a.

De atunci însă, gruparea şimleuană nu a rupt gura târgului, iar la poalele Măgurii nu s-a putut discuta despre obiective îndrăzneţe. Situaţia se va schimba chiar din acest an, deoarece şi autorităţile locale vor să pună un mai mare accent pe fenomenul fotbalistic din oraş.

În acest sens, în cursul zilei de joi, la sediul Primăriei a avut loc o întâlnire între primarul Septimiu Ţurcaş şi oamenii de fotbal din oraş şi s-a decis ca Primăria şi Consiliul Local Şimleu Silvaniei să preia clubul de fotbal!

Această implicare a autorităţilor locale vine cu un scop clar: revenirea în prim plan a “sportului rege”, prin câştigarea campionatului în Liga a IV-a şi promovarea în Liga a III-a, încă din sezonul următor.

Septimiu Țurcaș: “Sper ca peste un an de zile să putem discuta de o echipă de Liga a III- a la Şimleu Silvaniei”

“Cu acceptul unor persoane aş vrea să ne implicăm mai mult în fenomenul fotbalistic din oraş. Ne vom asocia într-un club, cel mai probabil în cel care există acum, iar Primăria şi Consiliul Local va prelua până la un nivel de 90% clubul de fotbal, în timp ce 10%  de alţi acţionari. Am observat că  lipsa oamenilor cu experienţă care au fost implicaţi în fenomenul fotbalistic local este un motiv pentru care am ajuns în această situaţie în care ne aflăm acum. Avem pretenţia să fie organizare, să muncim şi peste un an de zile să putem discuta de o echipă de Liga a III- a la Şimleu Silvaniei”, ne-a declarat primarul Septimiu Ţurcaş.

În condiţiile în care Sportul Şimleu nu prea mai are nicio şansă la primul loc în acest campionat, returul va fi abordat ca şi un mod de reorganizare a clubului, dar şi ca o pregătire pentru stagiunea următoare, în care formaţia şimleuană va avea obiective clare.

Chiar și așa, Andrei Chiș și compania le pun gând rău fruntașelor din Liga a IV-a, dorind să câștige toate meciurile din retur!

De echipa de seniori ar urma să se ocupe Tudor Ulmeanu, iar “frâiele” clubului vor fi preluate de Ioan Gurzău, cel care a fost preşedinte la FC Silvania.

Mai multe amănunte despre acest subiect, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri, 27 februarie! 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL