Connect with us

FOTBAL

CS Barcău Nuşfalău transferă un junior care a evoluat la CFR Cluj!


Florin Pop este originar din Zalău, dar până în vara anului trecut a evoluat la CFR Cluj, de unde a fost transferat la CS Atletic. În această iarnă, talentatul fotbalist a venit la echipa de juniori a Nuşfalăului, care visează la faza naţională


Campioană de nouă ori în Sălaj în ultimii 11 ani, echipa de juniori de la CS  Barcău Nuşfalău se pregăteşte de un nou titlu judeţean.

Pentru anul 2019, însă, gruparea de pe Valea Barcăului visează mult mai departe.

Dacă anul trecut a ajuns în turneul interjudeţean de la Carei, formaţia pregătită acum de Adrian Damian, Ciprian Grecu şi Rudolf Stanciu  vrea să ajungă până în faza finală a Campionatului Naţional de juniori A1.

Pentru aceasta, campioana Sălajului a efectuat un cantonament de şapte zile la Academia FK Csikszereda din Miercurea Ciuc. Şi lotul a fost întărit, astfel că în această iarnă la Nuşfalău vor veni câţiva jucători talentaţi.

Astfel, începând din retur, pentru CS Barcău vor evolua jucători promiţători precum George Pop (venit de la Sportul Şimleu), Andrei Vaida (CS Atletic Zalău) sau Vizaknai Péter (CS Crasna).

Totuşi, cel mai “sonor” transfer reuşit de CS Barcău Nuşfalău este cel al lui Florin Pop (n. 28 mai 2000), jucătorul a început fotbalul la CS Viitorul Zalău.

Timp de cinci sezoane a evoluat la Ardealul Cluj, pentru ca între anii 2016 – 2018 să îmbrace tricoul republicanilor de la CFR Cluj.

În această perioadă, Florin Pop se poate lăuda cu un loc 3 obţinut în Liga Elitelor U 19 cu CFR Cluj în sezonul 2017 – 2018, dar şi cu un loc 3 obţinut cu echipa feroviarilor în Campionatul Naţional U 19 şi o prezenţă în semifinalele Cupei României U 19, obţinute în sezonul 2016 – 2017.

În vara lui 2018, Florin Pop a lăsat CFR Cluj pentru Atletic Zalău, iar la gruparea de sub Meseş a impresionat în prima parte a acestui sezon.

Mijlocaşul central a reuşit 7 goluri şi a furnizat peste 20 de pase decisive.

Însă, experienţa sa la CS Atletic s-a încheiat după numai o jumătate de sezon.

Astfel, începând din retur, jucătorul în vârstă de 18 ani va evolua pentru CS Barcău Nuşfalău, alături de care speră să ajungă la turneul final.

“În primul rând m-a atras proiectul şi continuitatea care este la Nuşfalău, dar şi faptul că poţi ajunge la Miercurea Ciuc. La CS Barcău am găsit un grup mult mai unit decât la Zalău”, ne-a spus Florin Pop.

Mai multe pe acest subiect în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 13 februarie.

1462 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL