Connect with us

DIVIZIA A1

FOTO. Constanţa revine în circuitul voleibalistic cu planuri măreţe!


La trei ani de la desfiinţarea multiplei campioane CVM Tomis, oraşul de pe ţărmul Mării Negre respiră din nou aer cu iz de… volei


CVM Tomis Constanţa poate fi considerată una dintre cele mai titrate echipe de volei din ţara noastră de după Revoluţie.

Stau mărturie pentru această afirmaţie cele şase opt titluri naţionale din anii în anii 2007, 2008, 2009, 2013, 2014 şi 2015, dar şi cele opt Cupe ale României cucerite în anii 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2013 şi 2014!

Şi în Europa, gruparea de pe litoral a făcut senzaţie, ajungând în semifinalele Challenge Cup (2014) şi CEV Cup (2012), pentru ca în 2015 să ajungă în play-off-ul Ligii Campionilor!

La începutul anului 2016, visul frumos s-a spulberat, iar Tomis s-a retras din toate competiţiile!?

Timp de trei ani, Constanţa a fost avidă de spectacolul de la fileu.

Aşteptarea a fost lungă, dar oamenii de volei din zonă vor ca oraşul să revină în circuitul voleibalistic din România în cel mai scurt timp, şi nu oricum, ci cu obiective foarte îndrăzneţe!

Au fost puse bazele unei noi echipe şi recent au fost finalizate actele pentru noul club: Asociaţia Club Volei Constanţa 3.0.

Noua structură a început să facă primi paşi, mărunţi, dar siguri. Astfel, pe data de 7 februarie a avut loc reunirea echipei care se va afilia la Federaţia Română de Volei, pentru ca din noul sezon să să se înscrie în liga secundă.

Echipa de pe litoral are obiective îndrăzneţe. Mai întâi, dobrogenii vor să câştige Seria EST din Divizia A2 şi să promoveze, pentru ca din sezonul viitorul să lupte pentru supremaţia din România, pe care au pierdut-o acum câţiva ani!

Radu Began: “Ţelul nostru este Divizia A1. Vrem să ne batem la primele locuri şi să participăm în cupele europene”

Acum, la început de drum, antrenorul Radu Began este optimist.

“După trei ani de hibernare, ne-am dat seama că oraşul Constanţa nu poate fără volei. Ne-a lipsit şi ne-am adus aminte de acest sport. Acum, am început să ne pregătim cu paşi mici, dar siguri. Deocamdată, totul e plăcere şi e o perioadă de organizare, în care vrem să aducem alături de noi iubitorii de volei şi oamenii potenţi financiar. Din vară o să facem ceva mai serios, pentru ca din toamnă să ne înscriem în Divizia A2 şi în Cupa României. Ţelul nostru este Divizia A1, acolo unde nu vrem să facem act de prezenţă. Vrem să ne batem la primele locuri şi să participăm în cupele europene”, a declarat tehnicianul celor de la Asociaţia Club Volei Constanţa 3.0 pentru ziarul Sportul Sălăjean.

 

Sursa foto: Telegraf

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1