Connect with us

Sporturi

Cezara But a câştigat Cupa “Vulturul Negru”


Tenismena de la ACS Sergiu Carp Tennis Club a avut un parcurs perfect la competiţia desfăşurată în judeţul Bihor şi şi-a adjudecat trofeul la categoria de vârstă 14 ani


După un turneu nu prea reuşit la Cluj-Napoca, acolo unde rezultatele au fost sub aşteptări, pentru o parte dintre tenismenii sălăjeni a urmat la finele săptămânii trecute un nou turneu.

Este vorba despre Cupa “Vulturul Negru”, competiţie desfăşurată la Oradea, sub egida Federaţiei Române de Tenis. La această competiţie, din judeţul Sălaj au participat trei sportivi, Cezara But (ACS Sergiu Carp Tennis Club), Mara Geiger (CS ProTenis Şimleu Silvaniei) şi Kutasi Bence (CS ProTenis Şimleu Silvaniei).

Toţi cei trei sălăjeni au participat la categoria de vârstă 14 ani, iar fetele aveau de luat o revanşă, după prestaţia de la Cluj-Napoca. Iar acest lucru s-a simţit din plin în evoluţia celor două tenismene.

Astfel, la feminin, la categoria 14 ani, au participat un număr de şase sportive, împărţite în două grupe. Cezara But a făcut parte din Grupa A, în timp ce Mara Geiger a fost repartizată în Grupa B. Sportiva pregătită de Sergiu Carp a început excelent turneul şi şi-a adjudecat o victorie în două seturi în faţa Anei Sima de la ACS Sport Pentru Timişoreni, pe care a învins-o după două seturi identice, 6 – 0, 6 – 0.

Nici în al doilea meci nu a avut prea multe probleme, astfel că But s-a impus tot în două seturi şi în faţa Patriciei Simuţ, scor 6 – 4, 6 – 1. Astfel, cu două victorii din tot atâtea posibile, tenismena de la ACS Sergiu Carp Tennis Club s-a calificat în finala competiţiei. De cealaltă parte, în Grupa B, situaţia a fost una mult mai complicată.

Astfel, toate cele trei sportive au obţinut câte o victorie. Mara Geiger a trecut de Giulia Muşat (UTA Arad), însă a pierdut împotriva Samira Bouanane (CSM Oradea). Totuşi, orădeanca a pierdut duelul cu sportiva de la UTA, astfel că situaţia fost una mai complicată în această grupă.

În urma departajărilor, Muşat s-a clasat pe locul 1 şi s-a calificat în finală, în timp ce şimleuanca noastră s-a clasat pe locul 2, intrând în lupta pentru locurile 3 – 4. În ceea ce îl priveşte pe Kutasi Bence, şimleuanul s-a accidentat după primul meci, pe care l-a pierdut şi astfel a părăsit prematur competiţia.

În urma rezultatelor înregistrate în grupe, în lupta pentru locul 3 au intrat Mara Geiger şi Patricia Simuţ. Jocul a fost unul echilibrat, mai ales în primul set care i-a revenit în cele din urmă sportivei de la CSM Oradea.

Din păcate, în ciuda efortului depus, Mara Geiger nu a reuşit să se impună şi a cedat şi actul secund, scor 4 – 6. Astfel, şimleuanca s-a clasat pe locul 4. În ceea ce priveşte marea finală, Cezara But a avut ceva de demonstrat după eşecul surprinzător de la Cluj-Napoca.

De altfel, acel eşec pare să o fi motivat pe sportiva de la ACS Sergiu Carp Tennis Club, care la competiţia de la Oradea a evoluat la potenţialul maxim.

Astfel, după două victorii la pas în faza grupelor, Cezara But a obţinut o victorie în două seturi şi în marea finală. Astfel, sălăjeanca noastră a trecut cu 7 – 6 (3), 6 – 3 de Giulia Muşat şi şi-a adjudecat primul trofeu din acest an.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 13 februarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Sporturi