Connect with us

TENIS

Un zălăuan a contribuit la calificarea istorică a României în semifinalele FED Cup


Zălăuanul Călin Ciorbagiu este antrenorul cu care se antrenează Monica Niculescu şi sub îndrumarea căruia a reuşit să ajungă la cel mai înalt nivel, totul culminând cu o victorie de senzaţie pentru echipa României, care a adus calificarea naţionalei feminine în semifinalele FED Cup, pentru prima dată după 46 de ani


Victorie de senzaţie reuşită de naţionala feminină a României la tenis de câmp. În ultima perioadă, sportivii din această ramură au reuşit rezultate importante şi chiar această ţară a dat numărul 1 WTA, pe Simona Halep. Tocmai aceste rezultate au făcut ca românii să se îndrepte către acest sport, iar şi susţinerea românilor a fost tot mai mare.

Acum, după performanţa reuşită de Simona Halep, naţionala feminină a României a reuşit o nouă performanţă istorică. După o pauză de 46 de ani, România a reuşit să se califice în semifinalele Fed Cup, după un meci istoric contra Cehiei.

Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu, Ana Bogdan şi căpitan nejucător – Florin Segărceanu este echipa care a reuşit această performanţă istorică. După două victorii ale Simonei Halep şi două eşecuri ale Mihaelei Buzărnescu, scorul între România şi Cehia a fost 2 – 2.

Astfel, meciul decisiv pentru calificare în semifinale a fost cel de dublu, acolo unde pentru România a jucat cuplul Monica Niculescu – Irina Begu, în timp ce pentru Cehia au evoluat Krejcikova Barbora – Siniakova Katerina, numărul 1 WTA la dublu.

Chiar dacă pentru toată lumea părea imposibil, Niculescu şi Begu au reuşit să învingă numărul 1 WTA şi astfel, după 46 de ani, România s-a calificat în semifinalele FED Cup, spre entuziasmul suporterilor prezenţi la Ostrava şi a milioanelor de români care au sărbătorit în faţa televizoarelor. Mai mult, această victorie este cu atât mai importantă având în vedere că Cehia este deţinătoarea trofeului.

După această calificare istorică, Monica Niculescu a postat şi un mesaj de mulţumire pentru antrenorul ei, zălăuanul Călin Ciorbagiu. Prin această postare a scos în evidenţă şi “dedesubturile” care se află în spatele acestui succces, adică munca antrenorului.

“Omul căruia îi datorez rezultatul frumos de la Fed Cup Ostrava! S-au spus multe zilele acestea, am câştigat, ne-am bucurat, ne-am calificat în SEMIFINALA FED CUP, dar nu s-a spus un lucru, care cel puţin pentru mine este cel mai important şi simt nevoia să-l subliniez. Victoria din meciul decisiv de dublu contra echipei numărul unu mondial nu ar fi fost posibilă fără aportul antrenorului meu. CĂLIN CIORBAGIU, împreună cu care am pregătit acest meci zi de zi prin discuţiile îndelungate zilnice, schemele tactice pe care mi le-a dat pentru a le repeta la antrenamente precum şi discursul motivaţional de dinaintea partidei care mi-au dat încredere maximă în forţele mele şi ale echipei de dublu! Sper din tot sufletul că la meciurile viitoare să fie alături de echipă şi cu ajutorul priceperii lui să putem realiza ceva cu adevărat măret pentru ROMÂNIA! HAI ROMÂNIA!”, a fost mesajul postat de Monica Niculescu pe o reţea de socializare.

În semifinalele FED Cup, România se va duela cu Franţa.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS