Connect with us

ALTE SPORTURI

Sălăjeanul Szabo Robert şi-a turat motorul pe noroi


Pilotul sălăjean a concurat la Klausenburg Winter Race în judeţul Cluj, acolo unde a reuşit să ocupe locul 2. Chiar dacă iniţial competiţia era prevăzută să se desfăşoare pe zăpada, vremea caldă de afară a topit zăpada, astfel că piloţii şi-au turat motoarele pe noroi


Aşteptarea a luat sfârşit şi pentru Szabo Robert. Cel mai valoros pilot al judeţului Sălaj nu a mai avut răbdare până la Raliul Zăpezii de la Cavnic, programat la finalul acestei săptămâni, şi a participat, în premieră în acest an, la o altă competiţie.

Este vorba despre Klausenburg Winter Race, întrecere ce a ajuns la a doua ediţie. Competiţia de raliu a fost organizată de Asociaţia Club Sportiv Klausenburg Retro Racing, în colaborare cu Primăria comunei Săvădisla, judeţul Cluj.

Raliul de la Săvădisla trebuia să se desfăşoare pe zăpadă, însă din cauza vremii calde din ultima perioadă, zăpada s-a topit, astfel că întrecerea a avut loc pe noroi.

“Iniţial trebuia să fie un winter racing, dar vremea nu tot timpul ţine cu noi şi atunci a fost un mud race pe pământ”, a spus organizatorul Horaţiu Anghel.

Chiar şi aşa, la start s-au aflat 21 de maşini, dar şi mulţi spectatori, care au venit în număr mare să urmărească competiţia şi să se bucure de sunetul puternic al motoarelor maşinilor de concurs. Unul dintre concurenţi a atras privirile spectatorilor pentru că s-a prezentat la competiţie la volanul unui Oltcit din 1995. Bucureşteanul afirmă că această maşina l-a purtat chiar şi prin Africa…

Oricum, revenind la Raliu, să spunem că Szabo Robert s-a prezentat la volanul unui Subaru Impreza, maşina de oraş cu care a avut rezultate bune la competiţiile de anul trecut. Având în vedere că maşina de concurs îi dă mai multe bătăi de cap decât credea iniţial, pilotul sălăjean a ales să participe din nou cu maşina de oraş şi la prima competiţie din 2019.

Concursul a constat în trei manşe în care piloţii au încercat să obţină cel mai bun timp. Chiar dacă s-a aflat la volanul unei maşini de oraş, Szabo Robert a ignorat faptul că raliul are loc în noroi şi nu pe zăpadă şi a apăsat acceleraţia până la fund. De altfel, până în ultima manşă, sălăjeanul se afla pe locul 1, însă, în cele din urmă a încheiat competiţia pe locul 2.

“Din păcate acesta nu a fost Raliul Zăpezii ci a fost Raliul Noroios. Din cauza faptului că vremea a  fost caldă în ultima perioadă, s-a topit toată zăpada şi a rămas numai noroi. Dar, a fost o experienţă foarte plăcută, pentru că am putut prinde viteze foarte mari pe traseu. Drumul era lin şi au fost zone în care puteam merge şi cu a patra. Cred că pentru prima dată pe un asemenea traseu am putut atinge viteze aşa de mari. Pericolul de a lovi ceva era minim, având în vedere faptul că întrecerea s-a desfăşurat pe un câmp, iar dacă ieşeai în decor puteai avea defecţiuni minore la maşină”, ne-a spus Szabo Robert.

Chiar dacă s-a clasat pe locul 2, până la urmă, pilotul din judeţul nostru nu s-a supărat prea tare şi s-a bucurat de experienţa trăită şi are de gând să revină să participe la această competiţie şi anul viitor.

“A fost o experienţă plăcută şi 99 la sută voi participa şi la anul”, ne-a mai spus pilotul sălăjean.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 13 februarie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI