Connect with us

Ştiri din Sălaj

Partidul lui Ponta s-a lansat și în Sălaj. Fostul primar de Românași e președinte


Ieşit din viaţa politică în anul 2012 după ce a condus timp de patru ani comuna Românaşi, profesorul Marius Borzan revine în forţă în anul 2019, ca şi preşedinte al organizaţiei Sălaj a partidului Pro România


De la începutul acestui an, partidul înfiinţat de fostul premier Victor Ponta are organizaţie judeţeană şi în Sălaj.

Pro România Sălaj va fi condus de profesorul Marius Borzan,  cel care în mandatul 2008 – 2012 a fost primarul comunei Românaşi susţinut de Partidul Inițiativa Națională (PIN).

Noul partid este considerat o bună alternativă la PSD, în care tot mai mulţi membri de la ALDE şi PSD se regăsesc.

Printre aceştia se află nu mai puţin de 11 parlamentari, dar şi Daniel Constantin – fostul copreşedinte al ALDE , sau Sorin Cîmpeanu – fostul ministru al Educaţiei!

Pe listele partidului înfiinţat de Ponta în anul 2017 pentru alegerile europarlamentare se afla şi Corina Cretu – sălăjeanca noastră originară în comuna Năpradea, care în acest moment este comisar european pe Politică Regională.

Marius Borzan: “Doresc să promovez o atlfel de politică, una bazată pe bunul simţ şi lipsită de orice interes

Aşadar, în Sălaj, frâiele acestui partid au fost luate de fostul primar de Românaşi, cel care vrea să înfiinţeze cât mai multe organizaţii locale în judeţ.

Dacă până la europarlamentarele din mai 2019 prea multe nu se pot face, cu muncă multă, Pro România Sălaj speră la mai multe pentru alegerile din 2020.

“Am urmărit de pe margine dezbaterea politică şi văzând problemele cu care se confruntă societatea am considerat că, prin experienţa dobândită pot aduce un plus pentru schimbările necesare în societate şi viaţa politică. Îmi doresc să promovez o atlfel de politică, una bazată pe bunul simţ şi lipsită de orice interes. Aş vrea să fiu un exemplu pentru generaţia tânără, care doreşte să se implice în viaţa politică. Din acest moment ne vom axa pe dezvoltarea Pro România Sălaj şi ne propunem să înfiinţăm organizaţii locale în fiecare comună şi oraş. Avem toata deschiderea şi îi aşteptăm alături de noi pe toţi cei care cred în proiectul noastru politic Pro România”, a spus preşedintele Pro România Sălaj.

Marius Borzan are 38 de ani şi lucrează ca şi cadru didactic la Liceul Tehnologic “Voievod Gelu” din Zalău.

El a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, a obţinut titlul de doctor la Institutul Academiei Române “George Bariţiu” din Cluj şi este profesor doctor în istorie!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj