Connect with us

Ştiri din Sălaj

Poţi ajunge la închisoare dacă conduci un autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice


Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă


De asemenea, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Totodată, tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

În anul 2018, 45  de şoferi au fost depistaţi în trafic de către poliţiştii rutieri, conducând autovehicule neînmatriculate sau neînregistrate. Alţi 13 conducători auto au fost surprinşi în timp ce conduceau autovehiculele cu număr fals de înmatriculare.

Și în luna ianuarie a acestui an, polițiștii rutieri au identificat în trafic trei șoferi care conduceau autovehiculele neînmatriculate sau neînregistrate pe drumurile publice.

497 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj