Connect with us

Ştiri din Sălaj

Sancţiuni de peste 17.000 de lei pentru infracţiuni în domeniul silvic


Poliţiştii sălăjeni au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor în domeniul silvic, cu sprijinul jandarmilor,pe raza a nu mai puţin de patru comune din judeţul nostru. În urma acestei acţiuni, au fost aplicate nu mai puţin de 64 de sancţiuni contravenţionale, precum şi confiscarea a peste 20 de metri cubi de masă lemnoasă


Poliţiştii din Sălaj au desfăşurat săptămâna trecută o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor în domeniul silvic, pe raza comunelor Hida, Dragu, Almașu și Fildu de Jos.

În urma a șapte controale în fondul forestier şi locuri de depozitare precum şi asupra a 124 de autovehicule, au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenţionale, fiind confiscată cantitatea de peste 20 de metri cubi masa lemnoasă.

În perioada 7-8 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție Sînmihaiu Almașului și Hida, au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, pe raza comunelor Hida, Dragu, Almașu și Fildu de Jos.

Au fost efectuate șapte controale la societăţi comerciale și fondul forestier, ocazie cu care au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 17.458 lei.

Dintre acestea, 29 au fost aplicate la legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, trei la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar diferența au constituit alte abateri.

Totodată, a fost confiscată cantitatea de 20,22 metri cubi masă lemnoasă.

La activități, poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj şi de specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Sălaj.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

1924 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj