Connect with us

HANDBAL

HC Zalău joacă în devans meciul din Cupă de la Bacău


După partida de campionat de la Brăila, HC Zalău nu va reveni acasă ci se va deplasa la Bacău, acolo unde marţi, de la ora 11.00 va jucat meciul din 16-zecimile Cupei cu divizionara secundă


Cupa României are un alt format în acest sezon, unul care nu este deloc pe placul lui Gheorghe Tadici, având în vedere că participă mai multe echipe din liga secundă, astfel că formaţiile din Liga Naţională sunt nevoite să parcurgă distanţe foarte lungi şi practic au cheltuieli mari. În plus, între o formaţie de Liga Naţională şi una din Divizia A este o diferenţă colosală, astfel că în această fază s-ar putea înregistra scoruri astronomice.

“Sistemul Cupei nu este productiv şi oficient în favoarea handbalului. Nu-i văd rostul ca Brăila să vină până la Oradea ca să facă 1.500 – 1.600 de km şi să joace un meci pe care îl poate câştiga cu 50-10! Aceste echipe din liga secundă se roagă de tine să nu le dai multe.Este un mod de desfăşurare total neproductiv. Dimpotrivă, care provoacă cheltuieli foarte mari pentriu echipe. Sunt echipe care cheltuie cu ocazia acestei etape în jur 12.000-13.000 de lei, pentru că, spre exemplu, numai o maşină mare te costă de la Brăila la Oradea cam 9.000 de lei. Apoi mai e vorba despre cazare, două zile de masă. Mai este şi efortul care se face, undeva la 1.400-1.500 de kilometri în două zile şi jumătate. Este vorba despre partea financiară”, a spus Gheorghe Tadici.

În ceea ce o priveşte pe HC Zalău, să spunem că în 16-zecimile Cupei României va juca cu Ştiinţa Bacău, formaţie ce ocupă penultimul loc în Divizia A, cu 3 victorii în 14 meciuri. Acest joc urma să aibă loc pe 17 februarie, dar cele două cluburi au ajuns la o înţelegere ca partida să fie programată marţi, 12 februarie, de la ora 11.00, în Sala Polivalentă din Bacău. Acestă programare vine şi în ajutorul lui HC Zalău, care după partida de la Brăila nu va mai reveni acasă şi va pleca direct la Bacău. “În ideea de a face economie am decis să jucăm meciul de Cupă de la Bacău, după cel de la Brăila. Pentru un meci din Cupa României în care poţi obţine o victorie la 25-30 de goluri, nu avea rost să mai  revenim acasă şi după câteva zile să mai facem 1.200 de km, practic să cheltuim bani în plus. Până şi la un astfel de meci ai observator federal. În toată această treabă, singurii câştigători sunt arbitrii şi observatori”, a precizat Tadici.

HC Zalău va juca la Bacău doar cu jucătoarele tinere

Chiar dacă nu prea pare interesată de această competiţie, HC Zalău nu are cum să rateze calificarea în optimi, chiar şi în condiţiile în care Tadici va folosi doar jucătoarele tinere la partida de la Bacău. “La Bacău vom juca doar cu jucătoarele tinere, din 98, 99 şi poate una sau două din 97. Cele mai vechi nu vor intra deloc în acest joc”, ne-a declarat Gheorghe Tadici, care propune un alt format pentru ediţia următoare a Cupei.

“Cred că echipele clasate pe locurile 5-14 în ultimul sezon al Ligii Naţionale ar trebui să intre în acelaşi tur cu patru echipe rămase din eşaloanele inferioare. Şi primele patru echipe din sezonul trecut, care au evoluat în cupele europene, să înceapă după primele două tururi. Craiova, Cisnădie şi CSM Bucureşti, după faptul că joacă miercuri – sâmbătă – miercuri, începând de la începutul anului, exact de meciurile astea aveau nevoie acum. O spun pentru că nu ştiu cine are asemenea idei năstruşnice de a organiza fără să se gândească la beneficii sau la daune vizavi de performanţă şi eforturile financiare ale cluburilor, greu de obţinut cu toate că mai sunt şi cluburi unde se fac exagerări, toate din banul public. Orice competiţie trebuie gândită din punct de vedere al eficienţei.Cred că după experienţa din acest sezon, onor decidenţii vor ţine cont de opinia Comisiei Tehnice de senioare, care în niciun caz nu a fost de acord cu un asemenea sistem”, a mai spus Tadici.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL