Connect with us

Ştiri din Sălaj

Înscrie-te în Corpul european de solidaritate!


Programul Corpul european de solidaritate oferă oportunități de dezvoltare pentru tinerii europeni


Dacă ai între 17 și 30 de ani și dorești să contribui la îmbunătățirea societății, înscrie-te în Corpul european de solidaritate!

Acest program este o inițiativă importantă a Comisiei Europene menită să consolideze solidaritatea europeană.

Acesta este necesară mai mult ca oricând date fiind ratele șomajului în rândul tinerilor, criza economică sau creșterea euroscepticismului.

Pentru a aborda aceste provocări în mod sustenabil și a promova solidaritatea cât mai curând posibil, Corpul european de solidaritate se concentrează pe viitorul Europei: tinerii.

“Pe 4 februarie, Comisia pentru Cultură și Educație a votat asupra noilor priorități pentru programul Corpul european de solidaritate în perioada 2021-2027. Noul program va include activități de ajutor umanitar în afara UE. De asemenea, le va oferi mai mult acces tinerilor care au nevoie de asistență, precum persoanele cu dizabilități, cu probleme de sănătate și care provin din regiuni îndepărtate sau din familii de migranți. Aceștia vor avea posibilitatea de a participa cu jumătate de normă. Totodată, tinerii se vor putea alătura activităților desfășurare la nivel național, dacă acestea au o dimensiune transfrontalieră și includ participanți din alte țări”, explică europarlamentarul PPE/PNL Daniel Buda.

Corpul european de solidaritate are ca obiectiv să devină punctul central de intrare al UE pentru tinerii care doresc să se implice în activități de voluntariat sau să lucreze la proiecte în beneficiul comunităților și al persoanelor din întreaga Europă.

Ideea este de a oferi tinerilor oportunitatea de a dobândi competențe valoroase pentru dezvoltarea personală, socială, civică și profesională, inclusiv învățarea și formarea, ajutând în același timp și alte persoane!

Toți tinerii europeni sunt încurajaţi să se implice în conturarea viitorului societății europene, și nu numai, iar un prim pas reprezintă înscrierea în Corpul european de solidaritate!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj