Connect with us

HANDBAL

Junioarele II de la CSS Zalău s-au calificat la Grupa Valoare


Elevele lui Dan Pavel au pierdut în ultimele două etape, însă cu toate acestea s-au clasat pe locul 3 la finalul sezonului regulat şi urmează să debuteze în 17 februarie la Grupa Valoare, acolo unde va avea parte de adversari foarte dificili


Săptămâna trecută au avut loc ultimele meciuri din Campionatul Naţional de Junioare din sezonul regulat. CSS Zalău a făcut o primă parte de campionat foarte bună şi înaintea ultimelor două etape avea şanse reale de a se clasa pe locul 3, adică ultimul loc care asigura prezenţa la Grupa Valoare.

Reamintim că primele 3 locuri din toate seriile se califică la Grupa Valoare, în timp ce locurile 4 – 6 se califică la Grupa Speranţe.

În ultimele două etape, CSS Zalău a avut parte de dueluri cu CSS 2 CNE Baia Mare, adică liderul la zi al campionatului şi singura formaţie cu parcurs perfect şi LPS Bistriţa.

De fapt, jocul cu formaţia bistriţeană nici nu s-a mai disputat, pentru că situaţia în clasament era clară.

Revenind la meciul cu CSS 2 CNE Baia Mare, să spunem că meciul s-a disputat joi, 24 ianuarie, de la ora 16.30 în sala de sport a Liceului Sportiv “Avram Iancu” şi a contat pentru etapa cu numărul 13 din Campionatul Naţional.

Având în vedere locurile şi parcursurile celor două echipe, gruparea din Baia Mare părea favorită certă.

Băimărencele au deschis scorul repede, însă, imediat au egalat sălăjencele prin Natalia Iepan, dar repede CSS 2 CNE Baia Mare s-a distanţat la trei lungimi şi s-au instalat la “cârma” partidei.

Totuşi, până la pauză, CSS Zalău a reuşit să mai strângă rândurile, dar băimărencele aveau avantaj de cinci goluri. După revenirea de la cabine, jocul a fost puţin mai dezechilibrat, iar diferenţa de pe tabelă dintre cele două formaţii a crescut tot mai mult.

În final, CSS 2 CNE Baia Mare s-a impus la opt goluri diferenţă şi s-a calificat la pas la Grupa Valoare, obţinând victorii pe linie. De cealaltă parte, în ciuda acestui eşec, şi CSS Zalău a obţinut calificarea la Grupa Valoare.

Chiar dacă în ultima etapă nu s-a prezentat la LPS Bistriţa, formaţia zălăuană va câştiga la masa verde jocul de săptămâna trecută cu CSS Viitorul Cluj şi va încheia sezonul regulat pe locul 3, în spatele celor de la CSS 2 CNE Baia Mare şi CS Marta Baia Mare.

 “Prea multe nu am ce să zic după acest meci. Am întâlnit liderul, o echipă cu un parcurs perfect şi am fost dominaţi de la un capăt la celălalt. Am terminat prima parte a campionatului, turul şi returul şi mă bucur că ne-am clasat pe locul 3, urmând să jucăm la Turneul Valoare. Ne pare bine că ne-am calificat, acesta ne-a fost obiectivul şi ce va fi va fi. Vom avea parte de meciuri foarte grele la Turneul Valoare, dar noi vom da tot ce avem mai bun pentru a obţine rezultate bune”, ne-a spus antrenorul Dan Pavel.

Să spunem că la Grupa Valoare, CSS Zalău va face parte dintr-o grupă cu CSS 2 CNE Baia Mare, CS Marta Baia Mare, CSM Târgu Mureş, LPS “Florin Fleseriu” Sebeş şi CSS Mediaş. Turneul va începe la data de 17 februarie, iar CSS Zalău va debuta în deplasare la CSM Târgu Mureş.


CSS Zalău – CSS 2 CNE Baia Mare 19 – 28 (9 – 14)

CSS Zalău: Denisa Pop – Natalia Iepan (11 goluri), Denisa Varga (3), Karina Ghinea (2), Laura Groza (2), Andreea Crişan (1), Veres Krisztina, Egri Anna, Emanuela Zahorte, Dalia Rus, Camelia Gorgan, Denisa Mureşan şi Mara Pop. Antrenor:Dan Pavel


 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. ion

    11 February 2019 at 14:36

    dan pavel in ce luna esti? e baiat sau fata?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL