Connect with us

HANDBAL

HC Zalău, “înecată” la Dunăre


La capătul unui joc în care a contat foarte puţin, gruparea de sub Meseş a pierdut la o diferenţă de şase goluri în deplasarea de la Dunărea Brăila şi rămâne fără victorie pe teren străin în acest campionat


După victoria cu CSM Galaţi, HC Zalău a urcat până pe locul 5 în ierarhia Ligii Naţionale, dar acest clasament a fost unul provizoriu, având în vedere că situaţia este una extrem de echilibrată. În a treia rundă din retur, echipa lui Tadici a jucat în deplasare la Brăila, o formaţie mult mai slab clasată, care se luptă să evite locurile de baraj.

Deşi în clasament este o diferenţă considerabilă între cele două echipe, în teren Dunărea Brăila a dominat autoritar tot jocului. Tadici a mizat şi pe o parte dintre jucătoarele tinere, însă lipsa de experienţă încă îşi spune cuvântul, astfel că Alexandra Severin, Teodora Popescu, Tatyana Prycop sau Diana Nichitea au avut mai multe situaţii în care puteau marca, dar au ratat.

De cealaltă parte experienţa unor jucătoare precum Nicoleta Safta, Alina Vâtu sau Nicoleta Tudor a făcut diferenţa. Echipa antrenată de Aurelian Roşca a condus în permanenţă cu un avantaj consistent şi după doar 10 minute avea 6 – 2. HC Zalău s-a apropiat la două goluri, 9 – 7 în minutul 20, dar Dunărea a revenit rapid în joc, iar Nicoleta Tudor şi Alina Vâtu au făcut ca scorul să devină 12 – 7.

În ultimele cinci minute din prima repriză, HC Zalău a ratat şi două aruncări de la 7 m, în timp ce Dunărea a fost mai exactă pe atac şi scorul pauzei a fost 16 – 9.

În partea secundă, replica Zalăului a întârziat să apară şi după 10 minute de la reluare, gazdele aveau tot un avantaj de şase goluri, 19 – 13.  În condiţiile în care echipa lui Tadici a ratat situaţii clare, iar apărarea a fost dezorganizată, diferenţa de pe tabelă nu s-a mai putut recupera.

Dunărea a condus cu 22 – 17 în minutul 50, iar finalul a devenit fără istoric, în condiţiile în care HC Zalău nu a mai avut nici măcar forţa să reducă din handicap când avea superioritate. În minutul 57, scorul a  devenit 27 – 21, dar zălăuancele au irosit trei atacuri, dar şi o aruncare de la 7 m, astfel că scorul de pe tabelă a rămas neschimbat.

Peste două zile urmează un alt meci pentru HC Zalău, care marţi va juca la Ştiinţa Bacău, în 16-zecimile Cupei României.

 

Dunărea Brăila – HC Zalău 27 – 21 (16 – 9)

 

Vom reveni cu mai multe amănunte

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Mihai

    10 February 2019 at 20:25

    Sunt platite din BANI PUBLICI ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL