Connect with us

HANDBAL

HC Zalău speră la un rezultat pozitiv în deplasarea de la Brăila


După prima victorie din retur, sălăjencele au moral bun, dar la final de săptămână le aşteaptă o partidă dificilă la Brăila, în faţa unei formaţii incomode, care deşi ocupă doar locul 11, în etapele trecute a câştigat fără probleme chiar şi în faţa titratei SCM Craiova


Duminică, ora 18.00, Sala Polivalentă din Brăila

HC Dunărea Brăila – HC Zalău

Clasamentul din Liga Naţională arată o situaţie extrem de echilibrată de la locul 4 în jos şi până la locul 10, fiind o diferenţă de doar 6 puncte. În cazul lui HC Zalău, să spunem că după victoria cu CSM Galaţi a ajuns pe un onorabil loc 5, însă dacă vrea să se menţină în primele cinci locuri, formaţia antrenată de Gheorghe Tadici trebuie să obţină un rezultat pozitiv şi în următoarea rundă.

În cadrul etapei a a XIV-a care este programată la final de săptămână, HC Zalău are parte de o deplasarea grea, atât din punct de vedere al adversarului, cât şi al distanţei, gruparea de sub Meseş urmâns să joace duminică, de la ora 18.00 pe terenul celor de la Dunărea Brăila.

După clasament, formaţia zălăuană ar putea fi favorită, având în vedere că întâlneşe ocupanta locului 11, care se află pe loc de baraj, însă nu poate fi vorba de aşa ceva, având în vedere că Dunărea Brăila a devenit o echipă incomodă a campionatului, care în urmă cu două runde a reuşit o victorie categorică cu deţinătoarea Cupei EHF, SCM Craiova.

De când banca tehnică a fost preluată de Aurelian Roşca, Dunărea şi-a schimbat atitudinea, dar încă se află la mare luptă pentru evitarea retrogradării. Brăila a făcut un meci bun şi la Minaur Baia Mare, unde a avut avantaj de şase goluri, dar nu a ştiut să gestioneze repriza secundă şi a pierdut cu 26 – 21.

Locul din clasament ocupat de Dunărea Brăila pare unul mincinos, asta dacă ne uităm peste lotul echipei, în care se regăsesc multe jucătoare cu experienţă, precum Nicoleta Tudor, Nicoleta Safta, Iryna Shutska sau cele două foste handbaliste care au trecut şi pe la Zalău, Carmina Manea Bădiţă şi Alina Vătu Czeczi. Aceasta din urmă este şi cea mai bună marcatoare a echipei cu 103 goluri, ea fiind golghetera echipei şi în stagiunea trecută.

Partida dintre Dunărea Brăila şi HC Zalău va fi arbitrată de o brigadă de Cluj, formată din Sebastian Mârza şi Cristian Nedelea în timp ce observator FRH a fost delegat Vasile Pavel din Buzău.

Înaintea partidei de duminică, gruparea de sub Meseş are avantaj moral în faţa Brăilei, pe care a învins-o în ultimele patru jocuri din campionat. Ce-i drept, trei dintre ele au avut loc la Zalău, dar gruparea de sub Meseş s-a impus şi la ultima deplasare de pe Dunăre, iar în noiembrie 2017 a câştigat cu 25 – 18.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL