Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău are pauză la final de săptămână


În cadrul etapei a XV-a, gruparea de sub Meseş trebuia să joace cu VCM Piatra Neamţ, formaţie care s-a retras din campionat înainte de retur


Competiţiile interne din voleiul românesc sunt în decădere, atât la masculin, cât şi la feminin. Dacă în Divizia A1 feminin au ajuns să fie doar 8 echipe şi la masculin, numărul s-a împuţinat în acest sezon. Mai întâi, Tricolorul Ploieşti s-a retras din competiţiile interne încă dinatea startului sezonului, după care în această iarnă, chiar înainte de începerea returului a renunţat şi VCM Piatra Neamţ. În aceste condiţii, au rămas doar 10 grupări în prima ligă, iar campionatul pare unul cât se poate de modest, în condiţiile în care  în fiecare etapă sunt programate doar patru jocuri, iar două formaţii sunt nevoite să stea. În runda de la finele săptămânii este rândul celor de la Volei Municipal Zalău să aibă liber. Zălăuanii urmau să aibă un meci foarte uşor cu VCM Piatra Neamţ, echipă ce s-a retras din Divizia A1, astfel că gruparea de sub Meseş nu mai este nevoită să facă o deplasare destul de lungă până sub Pietricica. Nu va fi însă singura etapă de pauză din acest retur pentru echipa zălăuană, care în ultima rundă programată pe 16 marite, va sta, având în vedere că Tricolorul Ploieşti s-a retra din competiţii încă dinaintea startului sezonului.

Volei Municipal Zalău va mai susţine şase partide până la finalul sezonului regulat, însă doar două vor avea loc pe teren propriu, cu Unirea Dej (16 februarie) şi cu CSM Câmpia Turtii (9 martie).

Divizia A1, un campionat din care nu mai retrogradează nimeni!

Doar 10 formaţii mai activează în Divizia A1, dintre care cinci sunt din Ardeal, este vorba de Volei Municipal Zalău, Explorări Baia Mare, Unirea Dej, “U” Cluj şi CSM Câmpia Turzii, iar alte trei din Capitală, Dinamo, Steaua şi CSM Bucureşti. SCMU Craiova şi Arcada Galaţi sunt celelalte formaţii care completează tabloul unui campionat “jenant” din care nu mai retrogradează nimeni, dat fiind faptul că s-a retras şi VCM Piatra Neamţ. În aceste condiţii, în acel play-out vor evolua doar patru echipe, ocupantele locurilor 7 – 10, însă acesta nu va mai avea nicio miză.

 

557 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1