Connect with us

Ştiri din Sălaj

Doi şoferi prinşi băuţi la volan de poliţiştii sălăjeni


La început de săptămână, oamenii legii au depistat două persoane care au urcat la volan cu o alcoolemie ce depăşeşte limita legală


Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou au oprit pentru verificări, luni, 4 februarie, la ora 18.45, un autoturism care circula pe Drumul Comunal 9A, prin localitatea Sălăţig.

La volan a fost identificat un bărbat de 42 de ani, din comuna Sălăţig. Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Altă faptă de alcoolemie a fost constatată în noaptea de luni spre marţi (4/5 februarie), la ora 01.35, de către polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Zalău.

Un tânăr de 30 de ani, din comuna Agrij, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul prin localitate cu o alcoolemie de  0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorii auto au fost conduși la spital pentru recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri, polițiștii continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Potrivit Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj