Connect with us

FOTBAL

Juniorii de la CS Barcău Nuşfalău au început anul cu gândul la faza națională!


Campioana Sălajului a efectuat un cantonament de şapte zile la Acadamia Csikszereda din Miercurea Ciuc şi acum se pregăteşte pe plan local, programând şi câteva amicale importante. Totul pentru al zecelea titlul judeţean, dar şi pentru un parcurs cât mai lung în fazele superioare, unde Nuşfalăul vizează primele 4 locuri!


De mai bine de un deceniu încoace, CS Barcău Nuşfalău deţine supremaţia în fotbalul juvenil la categoria A1. Astfel, în ultimii 11 ani, gruparea condusă de Adrian Damian a câştigat titlul judeţean de nouă ori, iar în acest an se pregăteşte să sărbătorească cel de-al zecelea trofeu din istoria clubului!

Mai mult, liderul din campionatul de juniori al Ligii a IV-a visează frumos. După ce a trecut de etapa interjudeţeană şi a ajuns în turneul semifinal, elevii lui Adrian Damian şi Ciprian Grecu vor să ajungă la turneul final. Altfel spus, între primele patru formaţii din ţară!

Pentru aceasta, CS Barcău a început anul în forţă, cu un cantonament de şapte zile tocmai la Academia Csikszereda din Miercurea Ciuc! Aşadar, în perioada 20 – 27 ianuarie, un lot de 18 jucători a tras tare sub îndrumarea antrenorilor Adrian Damian, Ciprian Grecu şi Rudolf Stanciu.

Juniorii  au efectuat două antrenamente zilnice exceptând zilele în care au efectuat şi jocuri de pregătire. Este vorba de două amicale cu echipe de juniori de la Academie. Mai întâi, în faţa reflectoarelor, campioana Sălajului a jucat împotriva echipei Under 18.

Deşi adversara a fost una valoroasă, sălăjenii au avut o prestaţie bună şi în primele 60 de minute au jucat de la egal la egal. În ultima jumătate de oră, a fost rulat întreg lotul, iar scorul s-a modificat de la 1 – 0 la 7 – 0. Mai apoi, a fost disputat un joc în faţa echipei Under 17, în care scorul a fost 5 – 0 (2 – 0).

Sigur, există diferenţă de valoare între juniorii Nuşfalăului şi juniorii de la Academie, dar sălăjenii au avut o prestaţie meritorie.

De fapt, şi antrenorii de la Miercurea Ciuc au apreciat jocul sălăjenilor. Directorul sportiv de la Acadamia Csikszereda a fost plăcut surprins de echipa Nuşfalăului şi a subliniat că există potenţial, iar băieţii pot visa la mai mult.

Şi antrenorii echipei CS Barcău au spus despre cantonamentul şi jocurile de la Miercurea Ciuc că au fost benefice.

“În cele două partide, băieţii noştri şi-au făcut datoria, iar în perioada în care am evoluat cu titularii am avut un joc bun. S-a văzut diferenţa de pregătire fizică, dar noi am avut doar de câştigat de la acest cantonament”, a precizat Rudolf Stanciu. Pe lângă antrenamente şi partide, jucătorii au făcut şi vizite la Academia Csikszereda, considerată una dintre cele mai puternice şi mai moderne din ţară, alături de Academia “Gheorghe Hagi”! Totodată, s-au făcut prietenii, iar Alex Czokos şi compania au avut posibilitatea de a discuta cu alţi jucători de vârsta lor, care au avut deja posibilitatea de a evolua pentru Naţionala României sau a Ungariei. “Copiii noştri şi-au dat seama că, dacă vrei, poţi să faci fotbal de performanţă”, a precizat Stanciu.

Amicale cu LPS Bihorul Oradea şi CS Atletic Zalău

Reveniţi din cantonament, juniorii de la CS Barcău au început pregătirile pe plan local, dar au fost programate şi câteva partide de pregătire, unul cu LPS Bihorul Oradea, dar şi cu CS Atletic Zalău. Până la startul returului, programat în luna martie, liderul la zi din Liga a IV-a vrea să fie la capacitate maximă pentru a doua parte a sezonului, dar mai ales pentru jocurile de calificare din fazele superioare ale juniorilor A1.

Astfel, în anul în care este aşteptat al zecelea titlu judeţean, Nuşfalăul “ţinteşte” departe, adică o calificare la faza naţională, acolo unde FC Zalău a ajuns în anul 2007, când s-a clasat pe locul 4 pe ţară.

Pentru ca şansele de calificare la turneul final să fie mai mari, sălăjenii vor să găzduiască turneul semifinal, care anul trecut a avut loc la Carei. “Avem condiţii foarte bune, iar terenurile din Nuşfalău şi Crasna ar putea găzdui liniştit respectivele partide”, a conchis Rudolf Stanciu.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL