Connect with us

Ştiri din Sălaj

A fost stabilită cauza morţii lui Tudor


Concluziile preliminare ale medicilor legişti în ce priveşte stabilirea morţii tânărului în vârstă de 15 de ani sunt asfixiere mecanică prin înec


Speranţele că Tudor Niream va putea fi găsit teafăr şi nevătămat au fost spulberate duminică după-amiază, când cadavrul minorului a fost descoperit în apele reci ale lacului de acumulare de la Vîrşolţ.

Altfel spus, foarte aproape de casa bunicilor din satul Recea, de acolo de unde zălăuanul dispăruse pe data de 23 noiembrie 2018.

O armată de voluntari, prieteni şi cunoscuţi, dar şi echipe de intervenţie de la poliţie şi pompieri, iar apoi procurorii au lucrat la acest caz dificil.

Din păcate, adevărul a ieşit la iveală, doar după ce cadavrul copilului a fost zărit la suprafaţă. Şi unde? În apele lacului în care pompierii militari de la ISU Sălaj l-au căutat în două rânduri!?

Trecuseră două luni şi 11 zile. Deşi familia l-a identificat după haine încă de ieri, oamenii legii nu s-au pronunţat oficial doar azi, când poliţia a stabilit că şi identitatea corespunde cu sesizarea dispariţiei.

“Duminică, 3 februarie, Poliţia a fost sesizată, prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că în lacul Vîrşolţ este posibil a fi o persoană înecată. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că îmbrăcămintea persoanei corespunde cu cea a minorului plecat în mod voluntar de la domiciliul bunicilor, în luna noiembrie 2018. De asemenea azi, 4 februarie, s-a stabilit că şi identitatea corespunde cu sesizarea dispariţiei. Cadavrul a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cu exactitate a cauzei decesului, concluziile preliminare ale medicilor legişti sunt asfixiere mecanică prin înec. Urmează a fi elaborat un raport de expertiza medico legală pentru a clarifica şi celelalte obiective impuse de organele de urmărire penală”, a menţionat Maria Cristea – purtătorul de cuvânt de la IPJ Sălaj – pentru Ştiri din Sălaj.

Există, însă, multe semne de întrebare a căror răspunsuri le vom găsi în perioada următoare, odată cu apariţia altor detalii despre cazul care a pus pe jar o întreagă ţară.

Vom reveni cu amănunte.

 


Familia Niream anunță cu durere în suflet, că ceremonia de înhumare a lui Tudor va avea loc la Capela Ortodoxa din Zalau, miercuri 6 februarie, ora 14:30.


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj