Connect with us

Ştiri din Sălaj

Descoperă orașul Șimleu Silvaniei, împreună cu elevii din Hida!

Asociația Sălăjenii Contează a demarat un nou proiect destinat elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a din satele sălăjene.

Proiectul ”Descoperă orașul Șimleu Silvaniei” este derulat de către Asociația Sălăjenii Contează în parteneriat cu Primăria orașului Șimleu Silvaniei și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei.

Prin proiect se derulează excursii gratuite pentru elevi din mediul rural, astfel încât tinerii sălăjeni să cunoască și să vadă locuri semnificative din punct de vedere cultural, istoric și economic pentru comunitatea noastră.

Primii noștri participanți au fost elevii Liceului Tehnologic ”Liviu Rebreanu” din Hida pe care i-am invitat să descopere orașul Șimleu Silvaniei, într-o excursie care să apropie tinerii noștri prieteni de cultura, istoria și viața economică a celui considerat a fi cel mai frumos oraș sălăjean.

Elevii din Hida care au participat astfel la prima excursie din proiect au avut ocazia de a cunoaște istoria și legendele din jurul Cetății Bathory și a familiei nobiliare a bathoreștilor, au vizitat Biserica romano-catolică, Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord, casa în care s-a născut Iuliu Maniu și Parcul Central.

Totodată, au învățat cum se produce celebra șampanie Silvania, dar și mobila Simex – brand internațional în domeniul mobilei de lux.

Pentru această excursie am încheiat un parteneriat cu Primăria comunei Hida și Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu” Hida, cărora le mulțumim pentru reușită.

Sperăm ca această ediție inaugurală a proiectului nostru să impulsioneze și alte comunități locale în a ni se alătura acestui demers de culturalizare a tinerelor generații care trebuie să aibă oportunitatea de a descoperi lucrurile care îi leagă din punct de vedere cultural și istoric.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj