Connect with us

FOTBAL

Iustin Ardelean, în cantonament în Antalya cu Ripensia Timişoara


Timp de două săptămâni, tânărul fotbalist sălăjean se va pregăti în Turcia alături de colegii lui sub comanda antrenorului Alexandru Pelici. În această perioadă “Ripi” va disputa şi câteva jocuri amicale, sălăjeanul având ocazia să-i impresioneze pe antrenori pentru a primi o şansă în returul Ligii a II-a


Mai este puţin până când se vor relua campionatele interne din primele două Ligi. Astfel, echipele încearcă să profite la maxim de timpul rămas pentru a efectua o pregătire cât mai bună în vederea returului. Într-o asemenea situaţie regăsim şi echipa Ripensia Timişoara.

Gruparea timişoreană evoluează în Liga a II-a, iar turul acestui sezon l-a încheiat pe locul 12. Pentru partea a doua a campionatului, pe banca tehnică a Ripensiei a fost adus Alexandru Pelici.

Tehnicianul în vârstă de 45 de ani a reuşit să promoveze în sezonul trecut cu FC Hermannstadt în Liga 1, iar pentru acest sezon, Pelici trebuie să o menţină pe “Ripi” în Liga a II-a.

Pentru a reuşi să-şi îndeplinească obiectivele, Ripensia Timişoara a plecat deja într-un stagiu de pregătire în Antalya.

Timişorenii au plecat în Turcia luni, 28 ianuarie, acolo unde se vor pregăti până în 8 februarie, perioadă în care, “Ripi” va efectua şi cinci jocuri amicale.

Din lotul deplasat de Alexandru Pelici în Antalya face parte şi sălăjeanul Iustin Ardelean.

Fostul jucător de la CS Viitorul Zalău, CS Crasna, CS Atletic Zalău şi “U” Cluj a ajuns în vara trecută la Ripensia Timişoara.

Însă, din păcate, în prima parte a campionatului, Ciprian Urican nu i-a oferit şansa să debuteze în Liga a II-a, iar Ardelean “trage tare” în acest cantonament pentru a-l impresiona pe Alexandru Pelici să-i ofere o şansă în acest retur.

“Am vorbit şi cu domnul antrenor şi mi-a zis că voi primi şi eu şanse”, ne-a spus Iustin Ardelean.

Până în prezent, antrenamentele decurg bine şi timişorenii şi jucătorii aşteaptă cu nerăbdare meciurile oficiale.

“Pregătirea a decurs bine până în prezent. Am avut în ţară câte două antrenamente pe zi, mai mult fizic, iar aici, în Antalya avem antrenamente tehnico-tactice”, a mai spus tânărul fotbalist sălăjean.

Să spunem că deşi la juniori evolua pe postul de mijlocaş central, Iustin Ardelean a fost reprofilat la Timişoara şi folosit pe postul de fundaş stânga. Acest lucru nu pare să-l deranjeze pe sălăjeanul nostru şi evoluează cu plăcere şi pe acel post.

“Da, îmi place să joc şi fundaş stânga. Consider că pot juca pe mai multe posturi, dar cel mai bine mă simt ca mijlocaş”, a mai spus Iustin Ardelean.

Primul amical pe care l-a susţinut “Ripi” în Antalya a avut loc cu coreeni de la Daejeon Citizen (Liga a II-a din Coreea de Sud). Timişorenii cu Iustin Ardelean titular s-au impus cu 1 – 0. A urmat jocul cu Celik Zenica (Liga I din Bosnia & Herţegovina). Din nou, Ripensia a avut câştig de cauză, scor 1 – 0. În acest joc, Iustin Ardelean a intrat în ultimele 15 minute.

Ieri, 2 februarie, “Ripi” a întâlnit U Craiova 1948, echipă din Liga a III-a. După două victorii, pentru timişoreni a venit şi prima înfrângere în Antalya, astfel că au cedat cu 1 – 3 împotriva oltenilor. În meciul cu craiovenii, Pelici l-a introdus pe Ardelean în ultimele 20 de minute.

Ultimele jocuri amicale pentru băieţii lui Alexandru Pelici vor  avea loc în 5 februarie cu Sibir Novosibirsk (Liga a II-a din Rusia), pentru ca ultimul amical pentru timişoreni să aibă loc la data de 7 februarie, cu o zi înainte de întoarcerea în ţară, adversarul urmând a fi stabilit ulterior.

Sursa foto: facebook Ripensia UVT

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL