Connect with us

Ştiri din Sălaj

TRAGEDIE la JIBOU. Un tânăr de 17 ani a pierdut brusc lupta cu viaţa


Durere fără margini pentru o familie din Jibou. La primele ore ale dimineţii, părinţii au primit cea mai cumplită veste posibilă, copilul lor care în septembrie trebuia să împlinească frumoasa vârstă de 18 ani s-a stins din viaţă pe patul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, după ce în cursul zilei de ieri a intrat de mai multe ori în stop cardio-respirator


Joi era o zi normală, ca oricare alta, părinţii lui Andrei au plecat devreme la serviciu, iar tânărul de 17 ani trebuia să meargă la şcoală, era elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic “Ion Agărbiceanu”, profilul REAL, la specializarea matematică-informatică.

După ce părinţii au plecat la serviciu, copilul ar mai fi adormit, iar după ce a ajuns la muncă, tatăl lui l-a sunat să verifice dacă s-a trezit, însă Andrei nu a răspuns…

Îngrijorat de faptul că băiatul său nu răspundea la telefon, tatăl lui Andrei a mers repede până acasă pentru a vedea dacă fiul lui este în regulă.

Însă, în momentul în care a ajuns acasă, şi-a găsit fiul căzut pe podea, moment în care nu a stat pe gânduri şi imediat, ajutat de un coleg, l-a dus pe Andrei la Spitalul Orăşenesc din Jibou.

La spital, medicii au început să efectueze manevre de resuscitare, însă tânărul nu răspundea, iar pentru un moment toată lumea a crezut că l-au pierdut pe Andrei, dar acesta, în cele din urmă, a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.

Însă, la spitalul din Cluj-Napoca, doar aparatele îl mai ţineau în viaţă…

Din păcate, în această dimineaţă, în jurul orei 4.00, Andrei Stana a pierdut lupta cu viaţa, după ce a intrat de mai multe ori în stop cardio-respirator. În septembrie trebuia să împlinească 18 ani…

Tânărul practica culturismul, dar era şi era membru în Asociaţia Geto-Dacii Ansamensi Jibou

Andrei era un copil cuminte şi toată lumea avea numai cuvinte de laudă la adresa lui.

Acesta era pasionat de culturism şi chiar dacă nu era legitimat, Andrei a practica acest sport de câţiva ani.

Însă, culturimul nu era singura lui pasiune, şi tânărul îndrăgea istoria. De altfel, de anul trecut a devenit DAC în Asociaţia Geto-Dacii Ansamensi Jibou, condusă de Doru Meseşan.

Mai mult, în cadrul Asociaţiei, Andrei a primit şi un nume de dac, Natoporus.

Alături de Asociaţia Geto-Dacii Ansamensi, Andrei a participat la diverse demonstraţii, unele chiar şi în străinătate.

Avea tot viitorul în faţă, însă, din păcate, viaţa este cruntă uneori.

Andrei Stana era şi nepotul lui Marius Stana – preşedintele de la Rapid Jibou.

De altfel, staff-ul tehnic şi jucătorii echipei de pe Someş şi-au exprimat condoleanţele preşedintelui şi familiei şi aceştia vor fi alături de Marius Stana, la slujba de înmormântare a lui Andrei.

“<Dacii nu mor, cei care pier se duc la Zalmoxis> – Herodot. Va veni o zi când ne vom plimba împreună pe Câmpiile Elizee, râzând atât de tare […]. Vei rămâne în sufletele noastre, Andrei. Drum lin.”, este mesajul postat pe pagina de facebook a Asociaţiei Geto-Dacii Ansamensi Jibou.

Un mesaj de susţinere pentru familia îndoliată a apărut şi pe pagina de facebook a Primăriei Jibou.

“Compansiune şi sincere condoleanţe. Suntem alături de familia d-lui Stana Ioan şi Olga în aceste momente de grea încercare şi durere pricinuite de trecerea în veşnicie prea timpurie a fiului lor drag, Andrei. Veşnică odihnă!”, semnat colectivul Primăriei Oraşului Jibou şi Consiliul local Jibou

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj