Connect with us

Feminin

Ioana Bortan: “Suntem ca într-o familie la “U” Olimpia Cluj”


Componentă de bază a Naţionalei, Ioana Bortan a devenit în această lună noul antrenor al multiplei campioane a României, dar cu toate acestea, tânăra în vârstă de 30 de ani nu va renunţa la cariera de jucătoare şi se va ocupa de echipă atât de pe bancă, cât şi din teren


Anul 2019 a început cu o schimbare pentru “U” Olimpia Cluj, şi nu orice schimbare, ci una majoră. Astfel, antrenorul Mirel Albon a renunţat la funcţie pentru un post în conducere, iar locul său pe banca tehnică a fost luat de Ioana Bortan, “sufletul” echipei şi componentă de bază a echipei naţionale a României.

Mai mult, multipla campioană a României va avea un staff tehnic exclusiv feminin.

Astfel, Ioana Bortan va fi ajutată pe bancă de antrenorii secunzi Lavinia Boandă, Mara Bâtea şi Selena Babb, iar antrenoare cu portarii va fi Mia Ganea.

În noua formulă, “U” Olimpia Cluj s-a reunit la data de 14 ianuarie, la reunire fiind prezente mai multe jucătoare tinere, din propria pepineră şi au lipsit jucătoarele care au participat alături de naţionala României la turneul amical din China.

Din nou postură, Ioana Bortan îşi propune să câştige trofee cu “U” Olimpia pe plan intern, dar şi să aibă un parcurs cât mai îndelungat în Liga Campionilor.

“Reunirea lotului a avut loc pe 14 ianuarie şi au lipsit fetele care au fost plecate la Echipa Naţională. Pentru acest sezon, îmi propun să câştigăm Cupa României şi campionatul, dar şi să avem un parcurs cât mai lung în Champions League”, ne-a spus Ioana Bortan.

Reţeta succesului nimeni nu o are, însă, un ingredient major la această reţetă este cu siguranţă unitatea grupului şi dorinţa fiecăruia în parte de a demonstra ce poate, însă nu ca individual, ci ca echipă.

Aceste ingrediente se află din plin la “U” Olimpia, după cum ne spune Ioana Bortan.

“Suntem ca într-o familie la Cluj. Lucrurile sunt clare şi au fost stabilite de la început. Fetele sunt receptive şi mă respectă, indiferent că sunt în teren sau pe bancă”, ne-a transmis noul antrenor al clujencelor.

După cum spuneam, chiar dacă este noul antrenor al multiplei campioane a României, jucătoarea care a împlinit în 23 ianuarie frumoasa vârstă de 30 de ani nu va renunţa la cariera de fotbalistă.

“Nu prea stau pe bancă, încă sunt o jucătoare activă. Nu mă gândesc încă la retragere, aşa că indicaţiile vor fi mai mult din teren, decât de pe bancă”, a spus Ioana Bortan, pentru Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Feminin