Connect with us

Fără categorie

Recital de poezie la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

 


Asociația PRO Teatru are plăcerea de a vă invita, joi, 31 Ianuarie, ora 19:30 la Recitalul de poezie Domnule și Frate Eminescu,  ce va avea loc la Centrul de Cultură și Arta al Județului Sălaj, sala Dialoguri Europene, și care este susținut de actorul și directorul Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu și al Festivalului Internațional de Teatru, Sibiu, Constantin Chiriac


Recitalul Domnule şi frate Eminescu este construit ca un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă, explorând legătura creatoare şi prietenia unică dintre cei doi mari artiști români.

Vor fi prezentate  fragmente ale scrisorilor și scrierilor lui Ion Creangă (Amintiri din copilărie) și din versuri ale poeziilor lui Mihai Eminescu (Speranța, Glossă, Trecut-au anii, Revedere, Alei mică, alei dragă, Urât și sărăcie), dar și a unei poezii de Marin Sorescu (Noi, ce îngrozitori de mari) și a unei poezie a lui Anton Pann (Povestea vorbei).

Spectacolul este un omagiu adus marelui nostru poet național.

Constantin Chiriac este director general al Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu din anul 2000 și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, al treilea cel mai important festival de artele spectacolului din Europa.

În perioada 2004 – 2007 a fost vicepreședinte al Asociaţiei Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007, iar din 2010 este membru al comitetului de selecţie şi monitorizare a oraşelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

A jucat în peste 20 de filme, în circa 50 de spectacole, peste 20 de one man show-uri, susţinând recitaluri în peste 50 de ţări din lumea întreagă. Printre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat se numără „Moromeţii“ (regia Stere Gulea), „Croaziera“ (regia Mircea Daneliuc) şi „Undeva în Palilula“ (regia Silviu Purcărete).

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Fără categorie