Connect with us

FOTBAL

Olimpiu Ardelean, laureatul anului 2018 la fotbal


Tânărul fundaş de la CS Atletic Zalău a fost singurul sportiv care a “prins” clasamentul celor mai buni sportivi întocmit de DJST Sălaj la finalul anului din lumea “sportului rege”. Şimleuanul a început fotbalul la Sportul Şimleu şi în prezent este căpitan la CS Atletic


La fel ca în fiecare final de an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj întocmeşte clasamentele celor mai buni sportivi atât la probele olimpice, cât şi la cele neolimplice.

În acest an, în topul primei categorii, am regăsit doar un singur sportiv din lumea fotbalului, este vorba despre Olimpiu Ardelean, un tânăr talentat, cu mult potenţial care joacă la CS Atletic Zalău în Campionatul Naţional de Juniori Republicani.

Olimpiu s-a născut la data de 4 ianuarie 2001 la  Şimleu Silvaniei, oraş în care a cochetat pentru prima dată cu “sportul rege”. Joacă pe postul de fundaş central şi măsoară 1,87 metri, idolul lui fiind Sergio Ramos, jucătorul celor de la Real Madrid.

Drumul până în prezent, de la un jucător la Sportul Şimleu la căpitan la Atletic Zalău nu a fost uşor şi cu siguranţă nu va fii nici de acum înainte, însă prin muncă, seriozitate şi perseverenţă, Olimpiu Ardelean ar putea ajunge unde îşi propune, la un nivel înalt în fotbalul profesionist.

A început fotbalul la 5 ani

Încă de când era doar un copil, Olimpiu Ardelean a fost atras de fotbal, astfel că de la o vârstă fragedă a început practicarea acestui sport într-un cadru organizat.

Astfel, pe când avea doar 5 ani, Olimpiu a decis să meargă la Sportul Şimleu, antrenorul Bogdan Pop remarcându-i rapid calităţile, astfel că Ardelean a rămas în cadrul clubului de sub Măgura.

La formaţia din Şimleu, Ardelean a învăţat ABC-ul fotbalului şi a devenit în timp un jucător important pentru grupele de copii ale formaţia din Şimleu.

La 15 ani a ajuns la CS Atletic Zalău

După 10 ani petrecuţi în curtea Sportului Şimleu,  Olimpiu Ardelean a simţit nevoia unei noi provocări, astfel că în vara lui 2016, acesta a părăsit formaţia de sub Măgura pentru a se alătura Clubului Sportiv Atletic Zalău, club care participa în Campionatul Naţional de Juniori Republicani.

A fost o decizie bună şi ascensiunea tânărului şimleuan a continuat şi la Zalău. Astfel, în scurt timp, acesta a devenit un jucător de bază, fie că a fost vorba de juniorii B, sau de echipa juniorilor A, grupă pentru care evoluează în prezent, acolo unde este şi căpitan.

“Am început să joc fotbal din dorinţa de a face mişcare, dar odată cu trecerea timpului, fotbalul a devenit o pasiune. Am avut parte, atât la Şimleu, cât şi la Zalău de oameni care au crezut în mine care au ştiut să mă motiveze şi să mă facă să-mi doresc să fiu din ce în ce mai bun şi pe această cale vreau să le mulţumesc. Acest lucru a fost posibil prin multă muncă, seriozitate la antrenamente şi renunţarea la alte activităţi”, ne-a spus Olimpiu Ardelean.

Olimpiu Ardelean vrea să ajungă ca şi Sergio Ramos!

Având în vedere că evoluează pe postul de fundaş central, şimleuanul are un idol ce joacă pe acelaşi post, este vorba de Sergio Ramos, unul dintre cei mai buni, dacă nu chiar cel mai bun fundaş central din lume la ora actuală.

Spaniolul se poate lăuda cu nu mai puţin de patru Ligi ale Campionilor, patru titluri în Primera Division, precum şi o Cupă Mondială cucerită cu naţionala Spaniei în 2010.

Cu un aşa model, ai nevoie de multă muncă şi seriozitate, poate şi de un pic de şansă pentru a ajunge la performanţele spaniolului. Mai mult, chiar dacă joacă pe postul de fundaş central, Ramos apare foarte bine la finalizare, având peste 100 de goluri marcate pentru echipa de club şi echipa naţională.

Însă, Olimpiu Ardelean este optimist şi îşi propune să ajungă cel puţin la acelaşi nivel cu idolul său, evident, după cum ne spune şi el, o comparaţie între cei doi, în momentul de faţă, nu îşi are locul. Asemănări există între cei doi, iar Olimpiu Ardelean este şi el un fundaş care apare des la finalizare.

Astfel, în cei doi ani petrecuţi la Atletic Zalău, fundaşul şi-a trecut în cont 7 goluri. În acest sezon nu a reuşit să înscrie, dar speră să reuşească acest lucru în retur.

“Pot spune că avem unele calităţi comune, dar încă nu pot să mă compar cu un asemenea jucător. Cu multă muncă şi seriozitate sper să ajung într-o bună zi la nivelul lui şi de ce nu să îl întrec. Sezonul acesta nu am marcat, dar sper să sparg gheaţa cât mai repede. Oricum, important este să câştige echipa”, ne-a mai spus şimleuanul.

Căpitanul de la Atletic Zalău, laureatul anului 2018 la fotbal

Evoluţiile sale bune nu au trecut cu vederea, iar la finalul anului trecut, Olimpiu Ardelean a fost răsplătit de către cei de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj. Fundaşul a fost singurul sportiv din domeniul fotbalului care a “prins” clasamentul celor mai buni sportivi în clasamentul probelor olimpice.

Această distincţie îl motivează şi mai mult pe tânărul fundaş şimleuan care speră ca în perioada următoare să facă pasul şi sper o echipă de seniori din ligile superioare.

“Sunt foarte fericit că am fost laureatul anului 2018 la fotbal. Acest lucru fiind pentru mine cel mai preţios cadou la împlinirea celor 18 ani. Sper să fac cât mai repede pasul la o echipă mare în ligile superioare”, ne-a mărturisit Olimpiu Ardelean.

Olimpiu Ardelean: “În 2019 mi-am propus să mă pregătesc din ce în ce mai bine”

În noul an, şimleuanul îşi propune tot mai mult şi vrea să câştige campionatul cu CS Atletic Zalău.

O astfel de performanţă cu siguranţă va atrage privirile  unor cluburi importante şi acesta ar putea face pasul către un eşalon superior la nivelul seniorilor, de ce nu în Liga a II-a, eşalon în care evoluează cu succes un alt fundaş şimleuan, este vorba de Vlad Opriş.

“Mi-am propus să mă pregătesc din ce în ce mai bine şi să îmi ajut echipa cât pot de mult să câştigăm campionatul. Şi, de ce nu, să prind un transfer bun la o echipă mare”, a conchis Olimpiu Ardelean.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 30 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL