Connect with us

FOTBAL

Se reia Liga 1 de fotbal. Un zălăuan, aproape de play-off cu echipa sa!


Primul eşalon fotbalistic din România reporneşte la drum în acest final de săptămână. Sălajul mai are un fotbalist care evoluează în Liga 1, este vorba de Gabriel Vaşvari, care îmbracă cu succes tricoul celor de la Sepsi, formaţie care ocupă locul 4 şi este aproape calificată în faza superioară a campionatului


În plină iarnă, Liga 1 de fotbal se reia la fianalul acestei săptămâni cu etapa a XXII-a.

Dacă în anii trecuţi, Sălajul avea chiar şi patru sălăjeni în acest eşalon, în momentul de faţă, la cel mai înalt nivel din România mai activează doar Gabriel Vaşvari.

Mijlocaşul zălăuan o face chiar foarte bine la Sepsi Sfântu Gheorghe unde este jucător de bază, astfel că în prima parte a sezonului a evoluat în toate cele 21 de meciuri, dar a marcat şi două goluri, unul chiar în poarta titratei FCSB.

Sepsi a ajuns să fie surpriza campionatului, după rezultatele obţinut în 2018 şi înainte de reluarea Ligii 1 ocupă locul 4 cu 33 de puncte.

Formaţia antrenată de Eugen Neagoe are şanse mari de a se califica în play-off, având 5 puncte avans faţă de ocupanta locului 7.

Însă, deocamdată covăsnenii nu se gândesc la acest lucru până când nu vor fi calificaţi şi matematic în faza superioară a campionatului.

“Încă nu am realizat nimic, deoarece mai sunt 5 meciuri din sezonul regulat, iar după ce vom fi calificaţi şi matematic, ne vom putea bucura cu adevărat. Dacă ne vom califica în play-off este posibil orice, chiar şi să ne batem la un loc de cupă europeană!”, spunea Gabriel Vaşvari la finalul anului trecut.

În perioada de pauză, Sepsi s-a pregătit intens în cantonamentul din Antalya, care a durat aproape trei săptămâni.

În stagiul din Turcia, formaţia antrenată de Eugen Neagoe a susţinut şi patru jocuri de verificare, obţinând două victorii, 3 – 1 cu FK Aktobe (Kazakhstan) şi 2 – 1 cu Szombathelyi Haladás (Ungaria), iar în alte oduă partide, “alb-roşii” au fost învinşi cu 2 – 1 de Sivasspor (Turcia) şi 2 – 1 de Ilcivets Mariupol (Ucrina).

Sepsi OSK Sf. Gheorghe va susţine primul meci oficial al anului, pe 3 februarie, în deplasare cu FC Voluntari, “lanterna roşie” a clasamentului.

Apoi vor urma alte patru partide mai dificile cu formaţii importante ale campionatului, precum Dinamo Bucureşti, Gaz Metan Mediaş, FC Viitorul şi CFR Cluj.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL