Connect with us

FOTBAL

Rapid Jibou mai are un cuvânt de spus în lupta pentru primul loc


Aflată la două puncte în spatele celor de la Dumbrava Gîlgău şi la cinci de liderul Unirea Mirşid, gruparea de pe Someş mai are speranţe că în retur poate recupera diferenţa până la primul loc, dar pentru a reuşi acest lucru are nevoie de întăriri, dar şi de o bună pregătire în această iarnă 


Au trecut mai bine de cinci ani de când Rapid Jibou nu a mai câştigat campionatul Ligii a IV-a.

În anul 2013, jiboaunii au terminat pe primul loc şi au participat la barajul de promovare, însă nu au avut nicio şansă în faţa celor de la Metalurgistul Cugir.

Şi în ultimele sezoane, gruparea de pe Someş a fost angrenată în bătălia pentru primul loc, dar de fiecare dată a pierdut teren în faţa contracandidatelor şi a trebuit să se mulţumească cu clasări pe podium.

Nici în stagiunea 2018 – 2019, echipa antrenată de Ciprian Roja nu este printre favorite la câştigarea titlului, fiind doar pe locul 3 la finalul turului, la cinci puncte în spatele liderului.

În vară, Rapid Jibou a pierdut câţiva jucători importanţi, iar în aceste condiţii, parcursul din tur a lăsat de dorit.

Încă din debutul campionatului, vicecampioana Sălajului a arătat multe slăbiciuni şi a pierdut puncte în partidele cu CS Ileanda şi Sportul Şimleu.

Apoi în etapa a IV-a, Rapid Jibou a fost învinsă fără drept de apel de Unirea Mirşid, astfel că formaţia jibouană s-a îndepărtat vizibile de primele clasate.

În turul de campionat, gruparea de pe Someş a avut şi momente bune, când a legat cinci victorii, dar pe final de tur s-a recunoscut învinsă şi de cealaltă contracandidată la primul loc – Dumbrava Gîlgău.

Până la urmă, turul de campionat a fost încheiat de Rapid Jibou cu două victorii, iar la jumătatea campionatului echipa antrenată de Ciprian Roja ocupă locul 3, la cinci puncte în spatele liderului şi la două lungimi de ocupanta poziţiei secunde.

“Am început mai greu şi nu ne-am regăsit în primele meciuri, în care am şi pierdut multe puncte. Au fost rezultate modeste, remizele cu CS Ileanda şi Sportul Şimleu, iar mai apoi am pierdut cu Unirea Mirşid. Lucrurile au mers mai bine în a doua parte a returului, când am început să legăm victoriile. Puţină lume ne-a mai dat şanse în bătălia la primele locuri, dar am revenit şi suntem pe podium”, ne-a declarat Ciprian Roja.

Deşi are de recuperat o diferenţă de 5 puncte până la primul loc, Rapid Jibou încă mai are un cuvânt de spus în bătălia pentru primul loc.

“Pornim cu şansa a treia în lupta pentru titlu, dar  cele două puncte faţă de Dumbrava Gîlgău şi cinci faţă de Unirea Mirşid se pot recupera.Ne gândim şi la primul loc, însă obiectivul nostru este o clasare în primele cinci locuri. În vară nu s-au făcut achiziţii importante, iar în aceste condiţii nu ne-am putut propune obiective foarte îndrăzneţe. Este foarte greu să spunem acum că ne batem la primul loc, dar noi încercăm. Având în vedere locul din clasament şi avansul de puncte, Unirea Mirşid are prima şansă la titlu şi se va bate cu Dumbrava Gîlgău. Probabil că şi noi vom avea un cuvânt de spus în această bătălie”, ne-a declarat antrenorul.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 23 ianuarie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL