Connect with us

FOTBAL

Echipa care va conduce fotbalul sălăjean în următorii patru ani


În linii mari, conducerea AJF Sălaj pentru următorii patru ani rămâne neschimbată, cu Daniel Sabou preşedinte, Horaţiu Bogar vicepreşedinte, Leo Moga secretar şi Gabriel Bârjac şef la arbitri. Au căzut din schemă Ioan Barou, al doilea vicepreşedinte devenind Marius Cozma. În Biroul Executiv, toţi reprezentanţii echipelor au fost schimbaţi: Marin Dobocan cu Liviu Horincar (Someş Someşul Odorhei), Costel Ardelean cu Florin Mitrea (CS Tihău) şi Claudiu Cornaci cu Zoly Ardelean (CS Victoria Zalău)


Sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară, în care cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost alegerea echipei de conducere a AJF Sălaj pentru următorii patru ani.

Întâlnirea poate fi considerată de departe cel mai grandios eveniment de acest gen din Sălaj de-a lungul istoriei fotbalului din județ.

Spunem acest lucru, având în vedere numărul de participanți, dar și calitatea acestora. Pentru prima dată în fotbalul mic din Sălaj, la alegeri a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, este vorba de Răzvan Burleanu.

Mai apoi, printre invitaţii speciali s-au aflat numai puţin de şase preşedinţi de AJF din ţară, este vorba despre şefii fotbalului din judeţele Bihor, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Timiş şi Caraş-Severin! În total, peste 30 de invitaţi!

Şi delegaţii cu drept de vot au fost prezenţi în sală în corpore. Au fost astfel prezenţi 49 de reprezentanţii ai echipelor de Liga a IV-a (13), Liga a V-a (31) şi cluburilor de copii şi juniori (5), fie că a fost vorba despre delegaţi, conducători de echipă fie primari.

Aceştia au fost cei care au decis soarta “sportului rege” din Sălaj pentru următorii patru ani, votând preşedintele, cei doi vicepreşedinţi, dar şi reprezentanţii echipelor în Biroul Executiv al AJF Sălaj.

Daniel Sabou şi-a “zdrobit” adversarul

Pentru funcţia de preşedinte au candidat Daniel Sabou – preşedintele în exerciţiu, şi Doru Matei – fost arbitru divizionar, actualmente observator, dar şi preşedinte al echipei Sporting Zalău.

Cotat cu cele mai mari şanse, Daniel Sabou a făcut chiar un tur de forţă, câştigând  aproape la scor de … neprezentare. Astfel, dintre cei 49 de delegaţi cu drept de vot, 41 l-au votat pe preşedintele în exerciţiu, şi doar opt l-au votat pe Doru Matei.

Pentru cele două posturi de vicepreşedinte, s-au duelat patru persoane, Horaţiu Bogar, Marius Paşca, Marius Cozma şi Nicolae Danciu. Interesant de spus că Marius Cozma a primit cele mai multe voturi, adică 42.

Pentru al doilea post de “vice”, a fost bătălie mare între vicepreşedintele în exerciţiu Horaţiu Bogar şi Marius Paşca. Primul a primit 24 de voturi, Paşca 20, iar Nicolae Danciu 9. Cum niciunul dintre cei trei nu a realizat majoritatea, s-a trecut în turul doi. Aici, diferenţa a fost mai mică, dar până la urmă Bogar a câştigat, având 25 de voturi, în timp ce Paşca a avut 23!

Schimbări în Biroul Executiv

Pentru locul de reprezentant al Ligii a IV-a în Biroul Executiv au existat două nominalizări: Marius Stana de la Rapid Jibou şi Liviu Horincar de la Someşul Someş Odorhei. Deşi preşedintele vicecampioanei Sălajului avea o activitate mai îndelungată la nivel de conducere, Liviu Horincar a adunat cele mai multe voturi!

Pentru locul de reprezentant al Ligii a V-a în birou, au fost nominalizaţi Nagy Mihaly (AS Juniorii Ip) şi Florin Mitrea (CS Tihău). Bătălia a fost echilibrată şi a fost nevoie de turul doi pentru desemnarea câştigătorului. Până la urmă, Florin Mitrea a avut câştig de cauză.

În fine, a venit şi desemnarea reprezentantului compartimentului de copii şi juniori, unde a existat o singură nominalizare: Zoly Ardelean (CS Victoria Zalău), cel care a fost votat de majoritatea delegaţilor.

Au venit apoi nominalizările celorlalte persoane care vor face parte din noua echipă. Astfel, la funcţia de secretar, preşedintele Danel Sabou l-a nominalizat pe acelaşi Leo Moga, la contabilitate a rămas numită Veronica Văsăliuţ, iar la Comisia Judeţeană de Arbitri a fost numit Gabriel Bârjac, cel care s-a ocupat de destinele arbitrilor din Sălaj şi în mandatul precedent.

Cu toţii, au fost validaţi de Adunarea Generală.

În ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 30 ianuarie, puteţi vedea mult mai multe despre alegeri şi declaraţii de la candidaţi.


COMUNICAT OFICIAL.

Adunarea Generală Ordinară de Alegeri a AJF SĂLAJ, întrunită în data de 26 ianuarie 2019, a validat, conform hotărârii, în prezența celor 49 de membri afiliați, următoarele funcții, pentru un mandat de 4 ani, astfel:

1. PREȘEDINTE AJF SALAJ – Sabou Daniel
2. Vicepreședinți – Cozma Marius și Bogar Horațiu
3. Reprezentant Liga IV – Horincar Liviu
4. Reprezentant Liga V – Mitrea Florin
5. Reprezentant copii și juniori – Ardelean Zoltan
6. Presedinte Comisia Județeană a Arbitrilor – Bârjac Gabriel
7. Trezorier-Contabilitate – Văsăliuț Veronica
8. Secretar General – Moga Leontin


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL