Connect with us

HANDBAL

HC Zalău schimbă strategia în retur


“Încercăm să construim echipa şi pentru campionatul următor, iar în retur vom juca mai mult cu jucătoarele tinere”, a spus Gheorghe Tadici


HC Zalău a terminat turul de campionat cu cinci victorii, două remize şi cinci înfrângeri, astfel că a acumulat 17 puncte şi în momentul de faţă se află în zona de mijloc a clasamentului.

Pentru gruparea de sub Meseş returul a şi început odată cu meciul de la CSM Bucureşti, în care HC Zalău a pierdut cu 44 – 36.

Acestă înfrângere era previzibilă, iar pentru formaţia zălăuană sunt mult mai importante meciurile care vor urma.

Oricum, pentru a doua parte de campionat, Gheorghe Tadici a adoptat deja o altă strategie.

Astfel, managerul grupării sălăjene va da credit mai mult jucătoarelor tinere, care să poată creşte în valoare.

“Cele tinere progreasză mai greu, din cauza lipsei de forţă şi returul care stă să înceapă va fi foarte dificil. Tocmai de aceea am încercat să adunăm cât mai multe puncte în tur. Încercăm să construim echipa şi pentru campionatul următor, iar în retur mă gândesc să jucăm mai mult cu jucătoarele tinere, pentru a creşte. Acest lucru îl pot face în meciurile oficiale”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Această strategie a şi fost pusă în practică, în condiţiile în care la Bucureşti, HC Zalău a avut în teren trei jucătoare sub 21 de ani.

Acestea au şi marcat în poarta campioanei, Alexandra Severin şi Bianca Berbece reuşind câte o “dublă” în timp ce Teodora Popescu a marcat un gol.

Antrenorul Zalăului consideră că plecarea lui Claudia Constantinescu poate fi şi benefică pentru jucătoarele tinere, care acum vor avea ocazia să joace mai mult în partidele oficiale.

“În tot răul este şi un bine că a plecat Constantinescu, fiindcă acum au posibilitatea să se afirme cele tinere, Severin, Berbece, Nichitean sau Pricop. Trebuie să se pregătească mai intens pentru a putea face faţă rigorilor din Liga Naţională”, a mai spus Tadici.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 23 ianuarie.             

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL