Connect with us

FOTBAL

Un jucător de la CS Atletic Zalău, convocat la Naţionala U18!


Talentatul fotbalist va face parte din lotul naţional, care timp de aproape două săptămâni se va pregăti într-un cantonament în Cipru. “Sunt onorat să fiu convocat la lot. Un rol important a avut antrenorul Claudiu Cornaci, care m-a pus să joc pe un post unde mă simt foarte bine”, a spus Andrei Şumlea, care în sezonul trecut evolua în Liga a V-a, la Rapid Zimbor!


CS Atletic Zalău s-a înfiinţat în vara anului 2013, iar într-un timp scurt a reuşit să devină un club important pentru copii şi juniori din Sălaj.

De la an la an, gruparea condusă de Paul Hodiş a progresat şi a ajuns să aibă grupe la toate categoriile de vârstă.

De  câţiva ani, CS Atletic a ajuns să reprezinte Sălajul şi  la nivel naţional, evoluând cu două grupe în Campionatul Naţional de juniori republicani, unde mai ales juniorii A au rezultate bune şi se bat la primul loc în Seria a IX-a.

De la juniori A au început să se afirme câţiva juniori, cum este şi cazul lui Andrei Şumlea, cel care a fost transferat de CS Atletic în vara anului 2017, de la Rapid Zimbor.

Sub comanda antrenorului Claudiu Cornaci, talentatul junior originar din judeţul Cluj a progresat vizibil în ultima perioadă.

Acest lucru l-a propulsat spre loturile naţionale, Şumlea fiind convocat pentru un stagiu de pregătire ce va avea loc în Cipru!

“Tricolorii” vor susţine în perioada 28 ianuarie – 8 februarie un cantonament în Cipru, unde reprezentativa României va juca şi două partide amicale în compania selecţionatei similare a ţării gazdă, pe 5 şi 7 februarie.

După aflarea veştii că a fost convocat la Naţionala U18, Andrei Şumlea s-a declarat extrem de încântat şi a ţinut să mulţumească conducerii, dar şi antrenorului Claudiu Cornaci.

“Sunt onorat să fiu convocat la lotul naţional U18. Cu siguranţă, fără echipa celor de la Ateltic Zalău, nu aş fi putut să ajung la acest nivel. Vreau să mulţumesc conducerii, dar un rol important l-a avut antrenorul Claudiu Cornaci, care m-a pus să joc pe un post unde mă simt foarte bine”, ne-a declarat Şumlea.

Fotbalistul în vârstă de 17 ani vrea ca în acest an să facă pasul de la juniori, la o echipă de seniori, însă până atunci se concentrează pentru a avea un retur cât mai bun cu juniorii A de la Atletic.

“Avem o echipă bună şi un grup unit, cu care avem şanse mari la primul loc. Sper să îmi continui parcursul bun şi pentru mine este importantă echipa.Pe viitor îmi doresc să ajung la un nivel cât mai înalt, deoarece în momentul de faţă am o experienţă şi valoare destul de mare. Mă simt pregătit să ajung şi la o echipă de seniori, deoarece este unul dintre obiectivele mele pentru anul 2019”, a mai spus tânărul.

 

Claudiu Cornaci: “Şumlea poate ajunge la un nivel ridicat fiindcă are calităţi”

În ultima perioadă, Andrei Şumlea a evoluat la juniorii A de la Atletic, acolo unde antrenor este Claudiu Cornaci.

Tehnicianul a crezut de la început în posibilităţile de progres ale jucătorului, iar Cornaci crede că în momentul de faţă, jucătorul poate evolua fără probleme cel puţin la nivel de Liga a III-a.

Totodată, antrenorul ne-a dezvăluit că deja pe adresa clubului au sosit mai multe oferte pentru jucător.

“Andrei este un jucător polivalent şi poate juca mijlocaş defensiv,  fundaş central sau dreapta. Este o onoare pentru CS Atletic şi o realizare să dăm un jucător la lotul U 18. Poate ajunge la un nivel mai ridicat, fiindcă are calităţi, dar trebuie să se pregătească în continuare şi să fie serios. Acum toată lumea este cu ochii pe el şi deja avem oferte de la mai multe echipe. Noi nu îl vom opri dacă el va avea şansa să joace la un nivel mai ridicat. Cred că liniştit poate să joace în Liga a III-a”, a spus antrenorul de la CS Atletic.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 23 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL