Connect with us

FOTBAL

Ce aşteptăm de la alegerile din cadrul AJF Sălaj? Momentul zero în arbitraj!

Alegerile AJF Sălaj din 2019 ar trebui să devină un moment de cotitură, un reviriment pentru fotbalul sălăjean. Fiecare va scoate în evidenţă ce a realizat şi/sau ce vrea să înfăptuiască pe viitor.

Suntem convinşi că cei care-şi încheie mandatul pot şi vor trage concluziile necesare după acest ciclu de 4 ani. Unii deja şi-au făcut o autoanaliză şi nu şi-au mai depus cererea pentru un nou mandat. Un lucru de apreciat! Important este ca fiecare să-şi de-a seama unde s-a greşit si unde se pot îndrepta şi unde se pot îmbunătăţi lucrurile.

Mai mult ca sigur, că pe diferite funcţii vor apare şi nume noi, cu experienţă, care vin cu o motivaţie suplimentară şi cu visuri măreţe. Indiferent de toate acestea, de intenţiile pe care le are fiecare, doar printr-o muncă responsabilă, în echipă, se poate aduce un plus în activitatera AJF, atât ca rezultate, realizări cât şi ca standarde şi obiective.

Cei care vor rămâne cât şi cei care vor veni în structurile AJF, TREBUIE ca împreună, să pună umărul la aceiaşi căruţă şi să aducă un model nou în activitatea fotbalistică din Sălaj.

Competiţiile, regulamentele, disciplina, situaţia financiară, arbitrajele, reuşitele sau unele eşecuri vor fi dezbătute şi analizate din toate unghiurile, de altfel lucruri normale într-o adunare generală. Eu am să mă opresc doar la un singur aspect, unde cred că s-ar putea ţine cont, ca şi o părere calificată (cred): arbitrajul.

În cei 4 ani care au trecut, au fost mai multe persoane care au  atras atenţia că lucrurile nu merg într-o direcţie potrivită (inclusiv, subsemnatul). Nu s-au analizat atent, nu s-au găsit soluţiile potrivite, nu s-au luat măsurile necesare şi din păcate, situaţia a devenit una destul de îngrijătoare.

Totuşi, nu s-a făcut în 4 ani, s-a făcut chiar la începutul acestui an. O şedinţă de analiză, cu participarea tuturor factorilor de bază: arbitrii şi observatorii divizionari, preşedintele CJA, preşedintele şi secretarul AJF (iar un fapt îmbucurător, în sală s-au aflat şi cei doi viitori candidaţi la funcţia supremă de la AJF Sălaj).

S-au descoperit multe lipsuri, multe greşeli, din păcate unele chiar foarte grave! Nu vom insista, aceste vor face obiectul unor investigaţii şi soluţii interne, cel puţin în prima fază.

Din cele discutate a fost foarte clar pentru toţi cei prezenţi că structura şi modalitatea de lucru trebuiesc schimbate din temelii. Lucrul îmbucurător, care poate da speranţe într-o revenire şi a acestui sector este că s-au găsit şi soluţii! Concluzia generală a fost că singura modalitate de a ieşi din acest impas este acceptarea muncii în echipă, cu participarea şi implicarea tuturor celor prezenţi.

Ce a fost trebuie şters cu buretele si trebuie plecat dintr-un moment zero. Propunerea a fost agreată de toţi cei prezenţi, inclusiv de cei care aspiră la funcţiile de conducere în viitoarea organigramă a AJF Sălaj: Daniel Sabou, Doru Matei şi Leontin Moga! O restructurare masivă, inclusiv a organelor de conducere, este singura soluţie care mai poate salva acest sector.

Implementarea unor noi strategii, a noi metode de lucru, a unei noi mentalităţi, a muncii în echipă prin responsabilizarea tuturor, a motivării celor care practică această activitate, sunt singurele elemente care pot oferi şansa de a reuşi. Orice altă soluţie va fi doar un compromis de moment, cu pierderi mari, într-un timp nu prea îndepărtat. Iar experimentul făcut pe seama arbitrajului în ultimii 4 ani, credem că a lămurit şi este o dovadă clară pentru toată lumea !

Menţionez că nu doresc să fiu implicat direct, adică nu urmăresc şi nu ţintesc nicio funcţie de conducere în cadrul AJF sau CJA. Timpul nu-mi permite o implicare permanentă.

Mi-am propus doar ca prin experienţa dobândită de-a lungul anilor, să particip şi să încerc, alături de ceilalţi factori, direct implicaţi şi răspunzători, să atragem, să coagulăm toate elementele (umane, logistice) care ar putea aduce un plus valoare în rezultate şi să particip la reconstrucţia arbitrajului sălăjean.

Toate acestea se vor concretiza doar dacă cel care va câştiga alegerile, va respecta ce s-a promis în plenul întâlnirii cu factorii decizionali din arbitraj. Aştept. Mingea este în terenul celui care va conduce destinele AJF în următoarea perioadă.

Ioan ONICAŞ

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL