Connect with us

DIVIZIA A1

CS Volei Municipal Zalău începe returul la Baia Mare


Campionatul Diviziei A1 se reia după o pauză de mai bine de o lună cu prima rundă din retur, în care gruparea zălăuană are parte de o deplasare facilă, la codaşa Explorări Baia Mare


Eliminată din Cupa Challenge, CS Volei Municipal a rămas să se concentreze doar pe  competiţiile interne, Cupa României şi Divizia A1. Dacă în Cupă s-a calificat la turneul final după ce duminică a câştigat în deplasarea de la Unirea Dej, în campionat, Zalăul începe returul din fotoliul de lider.

În prima parte de campionat, gruparea de sub Meseş a reuşit nouă victorii şi a pierdut un singur meci, în deplasarea de la SCMU Craiova.

De fapt, cu echipa olteană, Zalăului se bate pentru prima poziţie, iar în momentul de faţă, cele două formaţii se află la egalitate de puncte, diferenţa făcându-se la setaveraj.

Duelul dintre Volei Municipal Zalău şi SCMU Craiova are loc în etapa a II-a din retur, pe 2 februarie, însă până la derby-ul de la Zalău, formaţia sălăjeană are parte de o o deplasare facilă, la Explorări Baia Mare, într-o partidă de contează pentru prima etapă a returului.

Jocul are loc sâmbătă, iar gruparea de sub Meseş este favorită certă să obţină cele 3 puncte, mai ales că are în faţă un adversar modest, în faţa căruia a cam câştigat atât pe teren propriu, cât şi în deplasare.

Înaintea meciului de sâmbătă, Volei Municipal Zalău este lider, în timp ce formaţia maramureşeană ocupă doar locul 9, având doar opt puncte acumulate în 10 jocuri.

Explorări Baia Mare este departe de o eventuală calificare în faza superioară a campionatului, fiind mai degrabă preocupată pentru evitarea ultimelor locuri.

Jocul de la Baia Mare este unul cât se poate de util pentru Volei Municipal Zalău care are ocazia să se pregătească pentru marea confruntare cu SCMU Craiova. Şi formaţia antrenată de Dănuţ Pascu are o partidă uşoară înaintea derby-ului de la Zalău şi în prima etapă din retur urmează să joace pe terenul Universităţii Cluj, formaţie ce ocupă penultimul loc.

Să mai spunem că în turul de campionat, Volei Municipal Zalău a trecut cu 3 – 0 pe teren propriu de echipa băimăreană, iar în meciul de sâmbătă, sălăjenii îşi propun tot o victorie de 3 puncte, astfel că tratează partida cu maximă seriozitate, mai ales că Explorări a demonstrat în tur că pe teren propriu poate obţine puncte şi în faţa unor formaţii mai bine cotate.

Ca şi exemple, formaţia antrenată de Marius Botea a obţinut câte un punct din confruntările cu Arcada Galaţi şi Steaua Bucureşti.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1