Connect with us

ARTE MARTIALE

A strălucit şi în India. Iulia Cliţan, pe locul secund la ”Ultimate Karate League”!


Cea mai bună sportivă a judeţului Sălaj în ultimii doi ani a reuşit performanţe deosebite în Asia şi a reuşit să se claseze pe locul 2, alături de echipa sa, Chandigarh Fighters la competiţia la care au participat cei mai buni karateka din lume. Astfel, karateka legitimată la CS Terra Kid Zalău îşi mai îmbogăţeşte palmaresul care deja este unul foarte impresionant la vârsta de doar 24 de ani


Muncă, ambiţie, perseverenţă şi dorinţă de afirmare sunt calităţile care ar caracteriza sportivul Iulia Cliţan, karateka la CS Terra Kid Zalău.

La 24 de ani, tânăra sălăjeancă a reuşit să cucerească nu mai puţin de 4 titluri mondiale şi 4 titluri europene.

Dacă mai era nevoie de confimare, ei bine, cea mai bună sportivă a judeţului Sălaj în ultimii doi ani la probele neolimpice a fost invitată să participe la primul sezon al Ultimate Karate League, în India.

Conceptul a fost gândit de Rajeev Sinha – preşedintele Federaţiei de Karate din India, şi a presupus invitarea celor mai buni karateka din lume pentru a face echipă cu cei mai buni karateka din India şi a se lupta în diverse probe de luptă, demonstrarea forţei sau “Lord of the Rings”.

În primul sezon au participat un număr de 6 echipe, Chandigarh Fighters, Bengaluru Kings, Mumbai Ninjas, Delhi Bravehearts, Kolkota Radicals şi Ranchi Rebels.

Iulia Cliţan a făcut parte din echipa Chandigarh Fighters, alături de Dawid Rojowski (Polonia) – multiplu campion mondial şi european, Satya Pal (India) – medaliat naţional, L. Rohiteshwar (India) – medaliat naţional şi Balram Gupta (India) – medaliat naţional.

Dueluri aprinse şi meciuri spectaculoase

Cele şase echipe înscrise s-au duelat fiecare cu fiecare, s-a întocmit un clasament şi primele patru clasate s-au calificat în semifinale.

Meciurile au fost spectaculoase şi de cel mai înalt nivel şi s-au desfăşurat în oraşele New Delhi şi Bengaluru.

Chiar dacă a fost primul sezon, având în vedere că la această competiţie au fost invitaţi cei mai buni karateka din lume, competiţia a stârnit interesul indienilor, care au fost prezenţi în număr mare în sălile de concurs.

Echipa Chandigarh Fighters a debutat în concurs cu o înfrângere împotriva echipei Mumbai Ninjas, însă Iulia Cliţan şi compania au revenit spectaculos şi au câştigat următoarele dueluri cu Bengaluru Kings şi Kolkota Radicals.

Şi chiar dacă a pierdut cu Ranchi Rebels, echipa sălăjencei noastre s-a impus în faţa celor de la Delhi Bravehearts şi a obţinut biletele către semifinale.

Iulia Cliţan: “Până la final a ajuns să nu mai conteze competiţia”

Ajunsă în semifinale, Chandigarh Fighters s-a duelat cu Mumbai Ninjas pentru un loc în marea finală şi pentru un pas mai aproape de a pune mâna pe marele trofeu al primului sezon.

Toate meciurile din fazele superioare au avut loc duminică, 20 ianuarie. Echipa Iuliei Cliţan, deşi a pierdut primul meci cu Mumbai Ninjas, în meciul din semifinale, Chandigarsh Fighters a reuşit să se impună şi să se califice în marea finală.

Din păcate, însă, în ultimul act, echipa sălăjencei noastre a pierdut disputa cu Ranchi Rebels, echipă care a obţinut 7 victorii din tot atâtea posibile, astfel că Chandigarh Fighters a trebuit să se mulţumească cu locul 2.

“Proba Lord of the Rings a adus cele mai multe puncte, iar echipa mea – Chandigarh Fighters, a terminat pe locul 2. Până la final a ajuns să nu mai conteze competiţia aşa de mult cum contau oameni de acolo, indienii cu care deja vorbeam deschis, cu care am împărtăşit poveşti şi cu care deja suntem prieteni buni”, ne-a spus Iulia Cliţan.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 23 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ARTE MARTIALE