Connect with us

Ştiri din Sălaj

Doi sălăjeni, prinşi la “greblat” pe Someş


Doi bărbaţi de 45, respectiv 46 de ani din Jibou au fost depistaţi de jandarmi în timp ce pescuiau printr-o metodă ilegală. În momentul depistării, cei doi aveau asupra lor un adevărat arsenal pentru pescuit, precum şi doi peşti vii din specia somn


Sâmbătă, 19 ianuarie, în jurul orei 17.10, jandarmii din cadrul Plutonului Jibou s-au autosesizat cu privire la faptul că două persoane pescuiesc pe râul Someş prin metoda interzisă numită „greblare”.

În urma verificărilor s-a stabilit că doi bărbaţi, cu vârste de 46, respectiv 45 de ani, domiciliaţi în localitatea Jibou, au pescuit, la aproximativ 1 km în aval de podul de la Someş Guruslău, prin metoda interzisă sus-menţionată.

Asupra acestora au fost găsite 2 undiţe cu mulinetă, 2 harpoane de 1m, 52 de ancore triple (3 cm), 20 bucăţi plumbi (4 cm) şi doi peşti vii, din specia „somn”, având lungimea de 40 cm, respectiv 70 cm.

Pe numele persoanelor  în cauză jandarmii au întocmit de acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii prevăzute de Art. 64, lit. „j” din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, respectiv „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”.

Actele de constatare au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou pentru continuarea cercetărilor. Uneltele de pescuit au fost ridicate şi vor urma dosarul cauzei, iar peştii au fost eliberaţi în habitatul natural.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj