Connect with us

FOTBAL

FOTO. Alin Chirilă, după ce s-a pregătit cu UTA Arad: “A fost o experienţă foarte frumoasă”


Fotbalistul de la Gloria Marin, care este şi golgheterul Seriei Vest din Liga a V-a, a fost în probe la Bătrâna Doamnă şi s-a antrenat câteva zile sub comanda antrenorului Ionuţ Popa


Fotbalul a reapărut în vară şi la Marin după o pauză de foarte mulţi ani, astfel că inimosul Vasile “Lică” Pop a pus bazele echipei Gloria, care s-a înscris în Cupa României, iar mai apoi şi în Seria Vest din Liga a V-a Sălaj.

Pentru a face faţă nivelului, Gloria a încercat să îşi formeze un lot cât mai valoros, iar oficialii echipei au apelat şi la câţiva jucători cu experienţă în ligile judeţene.

La Gloria Marin a ajuns şi Alin Chirilă – originar tocmai din satul Marin – care a evoluat ani buni în Liga a IV-a la CS Crasna.

În turul de campionat, Alin Chirilă a fost de departe cel mai bun jucător de la Gloria Marin, astfel că a reuşit să înscrie 17 goluri în 13 etape şi a devenit golgheterul Seriei Vest.

În această iarnă, fotbalistul şi-a încercat norocul tocmai la UTA Arad, astfel că timp de câteva zile a fost în probe la gruparea din liga secundă.

Chirilă s-a antrenat sub comanda lui Ionuţ Popa, însă nu a fost păstrat în lotul cu care divizionara secundă s-a deplasat în cantonament, dar sălăjeanul a rămas în atenţia celor de la UTA.

“Pentru mine a fost o experienţă foarte frumoasă să mă pregătesc cu o echipă de Liga a II-a, dar din păcate nu am fost păstrat şi pentru cantonamente. Din cei şapte jucători care am fost în probe, au rămas doar trei, care proveneau de la echipe mult mai bine cotate. Am rămas în vizorul lor şi poate pe viitor voi mai încerca”, ne-a declarat jucătorul de 23 de ani.

Chiar dacă în tur a evoluat doar la nivel de Liga a V-a, fotbalistul crede că ar fi putut face faţă cerinţelor de la gruparea arădeană.

“Cu pregătire multă şi cu ambiţie, poate reuşeam  măcar să fac parte din lotul celor de la UTA, însă cei de acolo aşteaptă jucători cotaţi din Liga I”, a mai spus jucătorul.

În condiţiile în care nu îşi va găsi o echipă din ligile superioare, Alin Chirilă va continua să joace în retur la Gloria Marin, formaţie care ocupă locul 12 din Seria Vest a Ligii a V-a.

“Deocamdată nu am şi alte propuneri. Momentan mă axez pe şcoală, iar în principiu voi continua să joc la Marin”, a încheiat Chirilă.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 23 ianuarie.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL