Connect with us

Feminin

Naţionala României de fotbal feminin a debutat cu stângul la turneul din China


În această perioadă, reprezentativă noastră participă la Turneul Celor 4 Naţiuni, competiţie la care a debutat cu o înfrângere, joi dimineaţa, împotriva Coreei de Sud


Naţionala României de fotbal feminin se află într-o perioadă de reconstrucţie, iar selecţionerul Mirel Albon a anunţat că în acest an îşi propune să se ocupe mai mult de echipele naţionale, mai ales că a renunţat la banca tehnică a celor de la “U” Olimpia Cluj.

Anul 2019 a început în forţă pentru echipa naţională a României de senioare, astfel că în perioada 17 – 20 ianuarie, elevele lui Mirel Albon participă la Turneul Celor 4 Naţiuni, în oraşul Meizhou din China, alături de alte patru echipe naţionale. Este vorba despre reprezentativele Coreei de Sud, Nigeriei şi bineînţeles, a Chinei.

Competiţia se desfăşoară în sistem eliminatoriu, direct în faza semifinalelor.

Astfel, România a debutat la turneul din China chiar în această dimineaţă, măsurându-şi forţele cu reprezentativa Coreei de Sud, echipă cu care s-a duelat pentru un loc în marea finală. Din păcate, fetele noastre au cedat întâlnirea la scor de neprezentare.

În cealaltă semifinală se vor întâlni reprezentativele Chinei şi a Nigeriei, pierzătoarea acelui joc fiind adversara României din finala mică a competiţie.

Sursa foto: frf.ro


România – Coreea de Sud 0 – 3 (0 – 2)

Echipa de start a României: 1. Părăluță – 15. Oprea, 5. Meluță, 6. Goder, 3. Nagy – 8. Vătafu, 16. Sandu – 10. Olar, 19. Ciolacu, 14. Herczeg – 20. Carp. Selecționer: Mirel Albon

Rezerve: 2.Claudia Bistrian, 5.Erika Gered, 7. Claudia Pană, 12. Maria Neacșu, 9. Mara Bâtea


Lotul convocat pentru această acțiune:

Portari: Andreea Părăluță (Levante/Spania), Linda Kajtar (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc)

Fundași: Claudia Bistrian (Fortuna Becicherecu Mic), Melinda Nagy (”U” Olimpia Cluj), Teodora Meluță (”U” Olimpia Cluj), Brigitta Goder (ETO Gyori FC/Ungaria), Erika Gered (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Olivia Oprea (Zaragoza CFF/Spania)

Mijlocași: Claudia Pană (”U” Olimpia Cluj), Ștefania Vătafu (Anderlecht/Belgia), , Andrea Herczeg (Kungsbacka DFF/Suedia), Bianca Sandu (Diósgyőri VTK/ Ungaria), Maria Neacșu, Mihaela Ciolacu, Beatrice Tărășilă (toate ”U” Olimpia Cluj)

Atacanți: Mara Bâtea (”U” Olimpia Cluj), Florentina Olar (Fortuna Hjorring/Danemarca), Cristina Carp (”U” Olimpia Cluj)


 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin