Connect with us

FOTBAL

Flore Pop, antrenor Unirea Mirşid: “La unele echipe din Liga a IV-a este lipsă de profesionalism”


Antrenorul campioanei Sălajului se declară nemulţumit de lipsa de fair-play a unor echipe care vin la Mirşid şi joacă doar câteva minute


Încă de la finele anului trecut, conducătorul Călin Bereschi a şi anunţat că Unirea Mirşid are intenţii clare de a obţine promovarea în Liga a III-a, iar în cazul în care va reuşi acest lucru va ceda echipa Zalăului, dar şi locul din eşalonul superior.

Până să se întâmple acest lucru, Unirea trebuie să câştige campionatul în Sălaj, în momentul de faţă fiind favorită certă într-o luptă în care se mai află Rapid Jibou şi Dumbrava Gîlgău.

“Ne batem la titlu cu Dumbrava Gîlgău şi Rapid Jibou, dar echipe precum Silvania Cehu Silvaniei, Barcău Nuşfalău sau Sportul Şimleu pot încurca socotelile.Din punctul meu de vedere suntem favoriţi la titlu, dar a mai rămas de jucat un retur şi se poate întâmpla orice. Sunt convins că atât Dumbrava Gîlgău, cât şi Rapid Jibou se vor întări. Nu este nimic jucat, fiindcă noi în retur avem două deplasări grele, la Nuşfalău şi Şimleu unde am avut probleme”, a spus tehnicianul liderului, care a şi anunţat că echipa sa se va întări în această pauză, cu cel puţin trei jucători.

“Mai mult ca sigur ne vom întări. Am discutat cu conducerea, care s-a arătat dispusă ca în această iarnă să întărim echipa cu cel puţin trei jucători. Mi-aş dori să aducem doi jucători de bandă, dar şi un atacant. Sperăm să facem un retur mai bun, să terminăm pe primul loc, dar să şi câştigăm barajul de promovare. M-aş bucura foarte mult dacă ar putea exista posibilitatea ca Unirea Mirşid să readucă fotbalul sălăjean în Liga a III-a”, a mai spus Flore Pop, cel care ar fi decis să renunţe la postul de antrenor, în cazul în care în această iarnă se găseşte o soluţie mai bună. “Băieţii îşi doresc ca tot eu să antrenez echipa şi în retur, dar dacă ar fi posibilitatea să îl aducem antrenor pe Vasile Jula aş ceda locul”, a precizat Flore.

Unirea Mirşid domină fotbalul sălăjean în ultimii ani, fiind campioana Sălajului în 2016 şi 2018, dar şi câştigătoarea fazei judeţene a Cupei, tot în 2016. Chiar dacă în această ediţie de Liga a IV-a sunt doar 13 echipe, antrenorul Flore Pop crede că nivelul este unul destul de bun, mai ales în rândul primelor opt clasate.

În partea inferioară a clasamentului, tehnicianul consideră că sunt unele echipe lipsite de profesionalism.

“Nivelul Ligii a IV-a este destul de bun, iar primele opt echipe au loturi bune şi sunt organizate, însă cele de la locul 8 în jos sunt sub nivelul acestui eşalon. În plus, la unele am constatat o lipsă de profesionalism, mai ales că în acest tur, unele dintre ele s-au prezentat la meciurile cu Unirea Mirşid în efectiv restrâns şi au jucat doar câte 20 – 30 de minute. Pe mine nu mă încântă să câşigăm la “masa verde” şi să jucăm doar câteva zeci de minute. Noi avem un lot valoros şi toţi jucătorii vor să joace. În momentul în care îmi fac planuri pentru anumite meciuri, vreau să văd la lucru şi alţi jucători”, a spus Flore.

Cât despre arbitraj, antrenorul liderului a avut cuvinte de laudă.

“Nivelul arbitrajului este bun şi cred că există o îmbunătăţire. Ca în orice domeniu, există şi loc de mai bine. Faţă de fotbalul din Sălaj, nivelul arbitrajului este destul de ridicat”, a încheiat Florin Pop.

1128 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL