Connect with us

Ştiri din Sălaj

Studenta care a condus maşina spulberată de tren lângă Jibou ar vrea să scape “basma curată”


Deşi poliţiştii sălăjeni au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou cu propunere de trimitere în judecată a şoferiţei pentru infracțiunea de ucidere din culpă, procurorul Marta Chiş nu a putut să pronunţe soluţia ce se impune, deoarece inculpata a solicitat o cerere în probaţiune


La mijlocul lunii noiembrie, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Sălaj, sub supravegherea procurorului de pe lângă Tribunalul Sălaj, au finalizat dosarul în cazul tragediei din mai 2018, în care patru tinere din judeţul Maramureş au decedat după ce maşina în care s-au aflat a fost spulberată de tren.

Ulterior, dosarul penal a ajuns pe masa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, cu propunere de trimitere în judecată a şoferiţei pentru ucidere din culpă.

Procurorul Marta Chiş – cel care a preluat cazul, ar fi vrut să pronunţe soluţia ce se impune în ce priveşte acest dosar, în timp de 15 zile.

Deşi dosarul a ajuns  în mâinile sale încă de la mijlocul lunii noiembrie, respectiva soluţie a fost amânată.

Aceasta, deoarece inculpata a solicitat o cerere în probaţiune. Ca urmare, au fost solicitate mai multe date suplimentare de la CFR, dar şi de la 112, pentru a exista siguranţa că semnalele luminoase si acustice funcţionau în momentul tragediei.

De fapt, şi poliţiştii sălăjeni au subliniat faptul că semnalele funcţionau. “Din probatoriul polițiștilor de până acum, semnalele acustice si luminoase funcționau în acel moment”, spunea acum ceva timp Maria Cristea – purtătorul de cuvânt de la IPJ Sălaj.

Cu toate acestea, şoferiţa originară din judeţul Maramureş ar vrea să scape de închisoare, invocând – printre altele – faptul că semnalele luminoase nu ar fi funcţionat în momentul în care autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de tren.

“Cazul încă nu este soluţionat pentru că inculpata a depus o cerere în probaţiune, după ce dosarul a ajuns la Parchet. Ca urmare, am mai solicitat nişte date în dosar şi aştept încă răspunsuri. Dosarul încă se află la noi, la Parchet. Mi-aş dori cât mai repede să soluţionăm acest dosar şi dacă voi primi şi răspunsurile dorite, sper ca în luna februarie să finalizăm acest caz. Vinovata a solicitat ca CFR să ne spună dacă în ziua accidentului au efectuat ceva lucrări la semafor. La 112 vrem să solicităm dacă au existat sesizări telefonice ale unor călători care au trecut în zonă cum că semnalele luminoase nu ar fi funcţionat. Nu neaparat în ziua accidentului, ci şi cu alte ocazii”, a declarat procurorul Marta Chiş pentru Ştiri din Sălaj.

Aşadar, soluţionarea acestui caz a fost amânată, dar în cursul lunii februarie vom afla sentinţa.

În cazul în care va fi trimisă în judecată, tânăra ar putea ajunge la închisoare, pentru o perioadă de 1 la 5 ani.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj