Connect with us

CUPELE EUROPENE

Volei Municipal Zalău încearcă imposibilul în Cupa Challenge


După ce în tur a fost învinsă cu 3 – 0 în Portugalia, gruparea antrenată de Nikolay Jeliazkov mai are şanse reduse de a merge în sferturi, însă speră să facă un meci exact şi să întoarcă calificarea mai ales că se bazează şi pe sprijinul fanilor


După o pauză de aproape o lună de zile, Volei Municipal Zalău revine din nou la treabă, urmând ca miercuri după-amiază să susţină primul meci oficial din 2019. Prima partidă din noul an va fi una cât se poate de dificilă, gruparea de sub Meseş urmând să întâlnească miercuri, de la ora 18.00 pe Benfica Lisabona, într-un joc ce contează pentru returul optimilor Cupei Challenge.

În competiţia europeană, Volei Municipal Zalău a trecut de două faze, astfel că a reuşit patru victorii cu scorul de 3 – 0 în “dublele” cu Buducnost Podgorica şi Steaua Bucureşti.

Ce-i drept, adversarii pe care formaţia zălăuană i-a întâlnit au fost mai modeşti, iar ce mai redutabilă echipă peste care a dat Zalăul a fost Benfica Lisabona, în cadrul optimilor de finală.

Meciul tur a avut loc în luna decembrie, în Portugalia, iar Benfica s-a impus cu 3 – 0. Şi zălăuanii au avut momente bune, mai ales în setul al doilea, când scorul a fost 26 – 24, dar până la urmă portughezii au fost mai exacţi şi s-au impus în trei seturi.

Scorul înregistrat în tur face ca Volei Municipal Zalău să aibă şanse reduse de a merge în sferturi, însă elevii lui Nikolay Jeliazkov încă mai speră la calificare, mai ales că se bazează şi pe aportul spectatorilor, care sunt aşteptaţi într-un număr cât mai mare în tribunele Sălii Sporturilor “Gheorghe Tadici”.

În prima săptămână de la reluarea pregătirilor, Volei Municipal Zalău a fost în efectiv redus, având în vedere că patru jucători au fost convocaţia la echipele naţionale. Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea şi Rareş Bălean au fost convocaţi la Naţionala României care a jucat în preliminariile Campionatului European cu Danemarca, în timp ce libero-ul Philipp Kroiss a făcut parte din naţionala Austriei, care de altfel a fost angrenată în preliminariile Campionatului European, obţinând calificare la turneul final.

De la finalul săptămânii trecute, Volei Municipal Zalău s-a antrenat în formulă completă şi speră să fie cât mai bine pregătită la startul orei jocului cu Benfica Lisabona. Volei Municipal Zalău şi Benfica Lisbona s-au mai întâlnit şi în sezonul trecut al Cupei Challenge. Atunci Benfica a avut câştig de cauză şi s-a impus cu 3 – 1 pe teren propriu, iar în returul de la Zalăul a câştigat cu 3 – 2.

De atunci, ambele echipe au făcut unele schimbări la nivel de lot, iar la Volei Municipal Zalău mai sunt cinci jucători care au jucat cu Benfica şi în stagiunea trecută, Leo Dal Bosco, Răzvan Mihalcea, Rareş Bălean, Mihai Gheorghiţă şi Filip Constantin.

De cealaltă parte, Benfica a optat pentru continuitate şi în lot mai are nu mai puţin de opt jucători care au fost şi în stagiunea trecută. Unul dintre cei care a plecat a fost tocmai Miroslav Gradinarov, care în vară s-a transferat la Zalău.

Echipa calificată din această “dublă” manşă va întâlni în sferturi câştigătoarea dintre Belogorie Belgorod (Rusia) şi Omonia Nicosia (Cipru).

În meciul tur din Rusia, Belogorie Belgorod s-a impus cu 3 – 0.

Pentru a se califica mai departe, Volei Municipal Zalău trebuie să câştige cu 3 – 0 sau 3 – 1, iar mai apoi să se impună şi în “setul de aur”.

Orice alt rezultat o avantajează pe Benfica Lisabona, care anul trecut a mai ajuns în sferturile competiţiei, după ce a trecut de o altă formaţie din România, Steaua Bucureşti.

Mai multe pe acest subiect în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 16 ianuarie.


Miercuri, ora 18.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău:

Volei Municipal Zalău – Benfica Lisabona 


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in CUPELE EUROPENE