Connect with us

Ştiri din Sălaj

ACCIDENT STUPID. Lovit de o roată desprinsă de la o remorcă


În timp ce se deplasa pe Drumul Judeţean 108 A din comuna Agrij, un bărbat în vârstă de 40 de ani s-a trezit cu o roată desprinsă de la o remorcă, care l-a lovit cu putere, provocându-i răni grave. Şoferul ansamblului de vehicule de unde s-a desprins roata a părăsit locul faptei


În anul 2018, pe raza județului Sălaj s-au înregistrat 31 de accidente de circulație în care autorii au părăsit locul faptei fără încuviințarea Poliției sau a procurorului, aceștia fiind identificați ulterior.

Dintre acestea, 12 accidente de circulaţie au fost grave, soldate cu un mort, 11 răniţi grav şi trei răniţi uşor, şi 19 accidente uşoare, soldate cu 20 de răniţi.

Ultimul eveniment rutier de acest gen s-a produs ieri după-amiază, la ora 16.25, pe Drumul Judeţean 108 A.

“Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că un adolescent de 20 de ani, din comuna Agrij, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule (autoturism şi remorcă), pe raza localităţii Agrij, din cauza unei defecțiuni tehnice la sistemul de rulare al remorcii s-a desprins roata dreapta spate şi a lovit pietonul, un bărbat de 40 de ani, care se deplasa  pe partea carosabilă în același sens de mers. După producerea evenimentului, adolescentul a părăsit locul faptei fără încuviinţarea Poliţiei, fiind identificat ulterior. Testarea cu alcooltestul a indicat o valoare negativă”, a menţionat Maria Cristea – purtătorul de cuvânt de la IPJ Sălaj.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a pietonului, care a fost transportat la spital pentru mai multe investigaţii.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunile de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor şi vătămare corporală din culpă, fapte prevăzute de Codul Penal.

 


Sfaturi de la Poliţie

În situația în care, conducătorii auto sunt implicați în evenimente rutiere din care au rezultat vătămări corporale, chiar dacă rănirile sunt ușoare, în conformitate cu prevederile art. 338 din Codul Penal, au obligația de a nu părăsi locul accidentului fără încuviințarea poliției.

Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Pentru a nu vă expune riscurilor, chiar dacă victima părăseşte locul faptei, anunţați imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Potrivit prevederilor legale, în cazul în care în urma unui accident de circulație a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunțare imediată a poliției; să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

În plus, conducătorul auto ori persoana care are cunoștință de producerea unui astfel de accident este obligat să anunțe de îndată poliția și să apeleze numărul național unic pentru apeluri de urgență 112.


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj