Connect with us

HANDBAL

Costică Buceschi: “Apărarea noastră a fost mai exactă în meciul cu HC Zalău”


Tehnicianul de la Minaur Baia Mare este de părere că echipa sa a avut câştig de cauză în meciul de sâmbătă datorită faptului că apărarea a funcţionat foarte bine în partea secundă, iar jucătoarele sale au reuşit să înscrie mai multe goluri de la linia de 9 m


 Minaur Baia Mare are un început de an excelent, iar în primele două jocuri din 2019 a bifat două victorii, ambele pe teren propriu. După ce miercurea trecută a învins Corona Braşov, nou-promovata a trecut sâmbătă şi de HC Zalău, cu scorul de 23 – 21.

 În acest joc, HC Zalău a opus rezistenţă, ba chiar a condus şi la trei goluri până în minutul 35. Gazdele s-au apărat mai exact în ultima parte a meciului, dar au şi marcat goluri importante de la linia de 9 m, astfel că după părerea antrenorului Costică Buceschi, la aceste aspecte s-a şi făcut diferenţa.

“A fost un meci foarte greu, în care HC Zalău a condus până la începutul reprizei secunde. Am schimbat sistemul defensiv, ne-am apărat mai bine şi am fost mai exacţie pe faza de atac. Spre final am reuşit să avem o diferenţă de cinci goluri, care până la urmă s-a dovedit a fi hotărâtoare. În partea a doua apărarea şi poarta noastră a fost mai exactă, dar am reuşit să înscriem goluri de la distanţă de la linia de 9 m, fapt care a dereglat sistemul defensiv pregătit de HC Zalău. De altfel, aportul publicului a fost hotărâtor în unele momente”, ne-a declarat Costică Buceschi.

Antrenorul de la Minaur a vorbit şi de HC Zalău, despre care crede că este o echipă de viitor.

“HC Zalău are o echipă tânără, dar tot jucătoarele care sunt mai vechi la echipă fac diferenţa, este vorba de Panici, Irimia, Teodorescu sau Constantinescu care duc greul. Adversarele au jucat altceva la ce ne aşteptam noi, în special în apărare. Au avut o apărare avansată care au pus-o în practică în meciul cu SCM Craiova, dar şi la Baia Mare. Cred că HC Zalău este o echipă de viitor. Există potenţial acolo, dar depinde foarte mult de rezultate şi de cât vor juca jucătoarele tinere”, a mai spus Costică Buceschi.

După cele două victorii, Minaur Baia Mare a urcat până pe locul 3, dar tehnicianul nu se “îmbată cu apă rece”.

Este un clasament provizoriu şi mai avem o etapă până la finalul turului. Nu cred că se pune problema să visăm atât de departe. Suntem abia la jumătatea campionatului şi ne aşteaptă meciuri foarte grele, mai ales că în retur vom avea mai multe partide în deplasare. Pe noi ne interesează să ne îndeplinim obiectivul şi să fim la mijlocul clasamentului, să nu avem probleme cu retrogradarea sau cu barajul. Încercăm să construim un nucleu de jucătoare pe care să ne bazăm începând din sezonul viitor”, a mai spus antrenorul de la Baia Mare.

475 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL