Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici, după înfrângerea de la Baia Mare: “Unele decizii de arbitraj ne-au dezavantajat, dar nici jocul nostru pe partea dreaptă şi cu pivotul nu a mers”


Tehnicianul de la HC Zalău a mai subliniat şi faptul că echipa sa a întâlnit un adversar valoros, care are în componenţă mai multe jucătoare străine


HC Zalău a avut un început bun de an şi miercurea trecută a învins pe teren propriu SCM Craiova, deţinătoarea Cupei EHF.

La trei zile distanţă, gruparea de sub Meseş a evoluat în deplasare la Minaur Baia Mare, unde a făcut o primă repriză foarte bună, în care a fost în permanenţă în avantaj, chiar şi la două goluri diferenţă.

În debutul părţii secunde, echipa lui Tadici s-a desprins la 11 – 14, dar au urmat şase minute nefaste pentru HC Zalău care a încasat cinci goluri şi scorul a devenit 16 – 14 în minutul 40.

Gruparea zălăuană a egalat la 16, dar a urmat o eliminare de 2 minute la Valentina Panici, iar din acel moment, HC Zalău a pierdut contactul cu adversarul şi scorul a devenit 23 – 18 cu cinci minute înainte de final.

HC Zalău a mai recuperat din handicap, iar scorul final a fost 23 – 21, Tadici fiind de părere că şi arbitrajul a avut un rol în stabilirea scorului final.

Însă, antrenorul Zalăului a mai subliniat că şi jocul echipei sale a lăsat de dorit în partea secundă, când au fost inexactităţi pe partea dreaptă şi la jocul cu pivotul.

“Unele decizii de arbitraj din partea secundă ne-au dezavantajat, dar acum nu mai întoarcem capul în spate. Au fost momente importante, acea eliminare gratuită la Panici, care a dus la desprinderea celor de la Baia Mare. Dar, nici jocul nostru nu a mai mers partea dreaptă şi nici la pivot. Sigur, am avut şi ghionion la nivel de extremă dreapta şi inter dreapta. Am aruncat în bară sau pe lângă, iar jocul te pedepseşte.Până la urmă, la Baia Mare am jucat cu o echipă ce are la linia de 9 m jucătoare străine, pivoţi străini, la fel şi poarta. Ele au avut puţine jucătoare românce în teren.  Chiar l-am întrebat pe managerul lor cu ce ajută ei handbalul feminin având atâtea jucătoare străine, care sunt plătite cu bani mulţi”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

După 12 etape, HC Zalău se află pe locul 9 cu 14 puncte, iar în ultima etapă a turului va juca vineri, de la ora 17.30, pe teren propriu cu Corona Braşov.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 16 ianuarie.

469 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL