Connect with us

FOTBAL

Şimleuanul Eduard Trinka, cel mai bun junior din Liga a IV-a


Jucătorul celor de la CS Barcău Nuşfalău a primit această distincţie, în cadrul Galei Fotbalului Sălăjean, în urma voturilor primite de la delegaţii echipelor din cel de-al patrulea eşalon. “Iubesc ceea ce fac, iubesc fotbalul. Acest premiu înseamnă munca mea şi efortul depus la fiecare meci”, ne-a spus Eduard Trinka


În fotbal, dar nu numai, se spune că e uşor să ajungi în top, însă e mai greu să te menţii acolo. Însă, am putea spune, totuşi, că drumul spre marea performanţă nu este unul tocmai presărat cu trandafiri şi e nevoie de multă muncă, sacrificiu şi, să recunoaştem, şi un gram de noroc.

Cu toţii plecăm de jos şi în judeţul nostru, precum în toată ţara şi în lume, fotbalul e sportul rege, iar mulţi copii aleg practicarea acestui sport, îndrăgit de atâta lume.

Raportat la judeţul nostru, fotbalul juvenil este oarecum pe o pantă descendentă, iar în campionatul juniorilor A1, practic, există o singură echipă, CS Barcău Nuşfalău.

Gruparea condusă de Adi Damian a cucerit 9 titluri judeţene în ultimii 11 ani şi nici în acest sezon nu pare să aibă rivală, având în vedere că formaţia din Nuşfalău a terminat turul neînvinsă.

De fapt, CS Barcău este singura formaţie din judeţ care pune accentul pe juniori, exceptând, desigur, CS Atletic Zalău, formaţie ce activează în Campionatul de Juniori Republicani.

Revenind la grupara de pe Valea Barcăului, să spunem că  echipa antrenată din acest sezon de Adrian Damian şi Rudolf Stanciu propune câteva nume interesante venite din noul val, printre care Alex Czokos, Paul Şanta, Petruţ Sălăjan, Eduard Trinka, Răzvan Gal şi Raul Vetişan.

De altfel, Trinka (n. 1 iulie 2001) a fost desemnat şi cel mai bun junior din Liga a IV-a în cadrul Galei Fotbalului Sălăjean, eveniment desfăşurat înaintea Sărbătorilor de Iarnă.

Această distincţie i-a fost oferită lui Eduard în urma voturilor primite de la delegaţii celorlalte echipe. Acesta evoluează pe postul de atacant şi îşi face foarte bine treaba, el fiind şi golgheterul formaţiei în sezonul trecut. Mai mult, în acest sezon, tânărul atacant a cochetat şi cu echipa mare.

A început fotbalul la 5 ani

Ca orice puşti, Eduard Trinka a îndrăgit mingea, avea multă energie, iar părinţii l-au îndemnat către sport, către fotbal mai exact. Născut la Şimleu Silvaniei, Eduard avea să înceapă fotbalul la 5 ani la echipa locală.

“Am început fotbalul la vârsta de 5 ani la Şimleu Silvaniei.După ce ieşeam de la grădiniţă, mergeam la antrenamentele echipei. Îmi plăcea jocul în echipă, să alerg mult şi mai ales mingea, tocmai de aceea am ales fotbalul”, îşi aminteşte tânărul jucător.

După cum spuneam mai sus, Eduard Trinka evoluează în prezent pe postul de atacant şi marchează goluri pe bandă rulantă pentru echipa de juniori a celor de la CS Barcău Nuşfalău. De precizat, însă, faptul că la început el evolua pe postul de fundaş lateral.

“De la început am jucat fundaş lateral, după care am tot avansat, la postul de mijlocaş central şi în prezent, atacant”, mai spune Eduard Trinka.

La 15 ani a ajuns la CS Barcău Nuşfalău

După o perioadă de zece ani petrecută la echipa din Şimleu Silvaniei în care a strâns 5 trofee alături de gruparea de la poalele Meseşului, cucerite pe la diverse turnee pe la care a participat, Trinka a simţit că e nevoie de o schimbare.

Având în vedere că – în campionatul juniorilor A1, CS Barcău Nuşfalău “făcea legea”, şimleuanul a decis să-şi încerce norocul şi a ajuns în curtea vecinilor de la Nuşfalău.

Să spunem că a fost o decizie inspirată, deoarece alături de echipa pregătită de Adrian Damian a reuşit să câştige două titluri judeţene, în sezoanele 2016 – 2017 şi 2017 – 2018 şi, cel mai probabil, alături de CS Barcău Nuşfalău, Trinka va cuceri şi al treilea titlu consecutiv, la finalul acestui sezon.

Cel mai bun junior din Liga a IV-a

Şi în acest sezon, Eduard Trinka a continuat şirul evoluţiilor bune pentru CS Barcău, iar acestea nu au trecut neobservate. Astfel, în baza voturilor oferite de delegaţii celorlalte echipe, atacantul grupării pregătite de Adrian Damian şi Rudolf Stanciu a fost desemnat cel mai bun junior din Liga a IV-a în cadrul Galei Fotbalului Sălăjean.

Tânărul jucător este mândru de premiul obţinut şi ne anunţă că nu se mulţumeşte cu această distincţie, iar acest trofeu l-a făcut mai ambiţios şi îşi propune să muncească mai mult.

“În primul rând vreau să le mulţumesc părinţilor mei pentru faptul că m-au susţinut să urmez acest drum. În al doilea rând, ţin să le mulţumesc antrenorilor că m-au pregătit şi au avut încredere în mine. Sunt mândru de acest premiu care mă face şi mai ambiţios. Iubesc ceea ce fac, iubesc fotbalul. Acest titlu pentru mine înseamnă munca mea şi efortul depus la fiecare meci”, ne-a spus Eduard Trinka.

Eduard Trinka: “Încep anul 2019 cu mai multă ambiţie şi muncă”

Acum este pauza competiţională, iar campionatul se va relua prin luna martie, dacă şi vremea va permite şi terenurile vor fi practicabile.

Dar, până atunci, Trinka se pregăteşte şi are obiective mari pentru acest an, alături de echipa din Nuşfalău.

“Încep anul 2019 cu mai multă muncă şi ambiţie,  îmi doresc să câştigăm din nou campionatul, să trecem de baraj, de semifinale şi să ajungem chiar în finala Campionatului Naţional. Îmi doresc să-mi ajut echipa să reuşim să ne îndeplinim aceste obiective”, a mai spus Eduard Trinka.

În final să spunem că tânărul atacant al celor de la CS Barcău  simpatizează echipa FC Liverpool, grupare care este liderul în Premier League în prezent, iar jucătorul lui preferat este Luka Modrić.

1677 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL